NIKON ESITLEB PEEGLITA KAAMERAT NIKON Z fc

By in
969
NIKON ESITLEB PEEGLITA KAAMERAT NIKON Z fc

Ainulaadne Nikon Z fc ühendab endas ikoonilise disaini ja Z-seeria uuendused. Jäädvustage oma ikoonilised hetked.

London, Ühendkuningriik, 29. juuni 2021: Täna esitleb Nikon oma DX-formaadi peeglita kaamerat Nikon Z fc . Tegemist on Z-seeria esimese kaameraga, mille puhul võeti kasutusele nn „päranddisain“, pakkudes samal ajal edasijõudnud funktsioone. Nikon Z fc välimus sai inspiratsiooni 1982. aastal välja antud ikoonilisest peegelkaamerast Nikon FM2, mis on Nikoni ajaloo keskne toode. Lisaks kaamerale toob Nikon turule kaks uut objektiivi, mis täiendavad selle pärandstiili; NIKKOR Z DX 16-50 mm f/3,5-6,3 VR Silver Edition ja NIKKOR Z 28 mm f/2,8 SE.

Nikoni Z fc kompaktne kerge korpus on vägagi mobiilne, kuid tagab ka suurepärase kasutatavuse ja renderdamisvõimaluse. Seetõttu on seda lihtne käsitseda nii kogenud kui ka peeglita kaamera esmakordsetel kasutajatel.

Nikon Z fc põhiomadused on järgmised:

Disain sai inspiratsiooni legendaarsest kaamerast

Siin leidub kirg just detailides. Nikon Z fc korpuse pentaprisma-disain ning mustade ja hõbedaste elementide tasakaal peegeldavad FM2, nagu ka elektroonilise pildiotsija (EVF) ümara okulaari kasutus, häälestusnuppude kujundus ja 1970–80ndatest pärit Nikoni logo. Samal ajal on magneesiumsulami kasutamise kaudu saavutatud usaldusväärne vastupidavus.

Lihtsam kasutamine ja loominguline väljendus

Nikon Z fc korpuse ülaosas asuvad kolm häälestusnuppu ja väike aken, mis näitab ava. Häälestusnupud reguleerivad säriaega, särikompensatsiooni ja ISO-tundlikkust, võimaldades hõlpsalt seadistusi muuta. Lisaks saab i-nuppu ja i-menüüd (mis võimaldavad kasutajatel ühe nupuvajutusega kiiresti erinevaid seadistusi reguleerida) vastavalt kasutaja individuaalsetele pildistamiseelistustele kohandada.

Esmakordselt seeria Nikon Z kaamerate puhul tagab Nikon Z fc särikompensatsiooni automaatrežiimis (AUTO), võimaldades kasutajatel saavutada soovitud väljendusvõime heleduse suurendamise ja siluettide parandamise jne kaudu. Kaameral on ka Creative Picture Control 20 valikut, mis tagavad ainulaadse väljendusrikkuse. Valides eri parameetritega kujundusteemad (nt värvitoon, toonimine ja küllastus), saavad kasutajad erinevaid meeleolusid väljendada ja efekte vastavalt oma maitsele kohandada.

Täiustatud teravustamisvõimalused ja pildistamine erinevate nurkade all

Nikon Z fc toetab Eye-Detection AF ja Animal-Detection AF teravustamist kaadrite ja videote tegemisel. Tegemist on funktsioonidega, mida algselt kasutati Nikon Z 7II ja Nikon Z 6II puhul. Toetatakse laia AF (L) AF-ala režiimi, mis tagab fookusala piiramise kaudu silmade ja nägude veelgi selgema jäädvustamise. Samuti on võimalik saavutada pidev fookus kavandatud objekti silmadele juhul, kui kaadris on mitu inimest, või liikuva lemmiklooma silmade jälgimine.

Hõlmates laia ISO tundlikkusvahemiku ISO 100-51200*, on võimalikuks tehtud selgete piltide ja videote jäädvustamine pimedas. Lisaks võimaldatakse madalast või kõrgemast vaatenurgast vertikaalset pildistamist, sest Z-seeria kaamerate puhul on kasutusele võetud esimene erinevate nurkadega monitor. Kui monitori ettepoole pöörata, lülitub kaamera automaatselt selvefoto režiimile, võimaldades selle puutetundlikku ja sujuvat tegemist.

Slide One

Vloggeri kaamera

Slide One
Slide Two

Vloggeri kaamera

Slide Two
previous arrow
next arrow

Parem ühenduvus SnapBridge Ver. 2.8 kaudu

Rakendust SnapBridge saab kasutada kaameraga salvestatud fotode ja videote nutiseadmesse** edastamiseks. See teeb kasutajatele nende sotsiaalmeedias jagamise lihtsaks. Kaamera uusima püsivara saab hankida rakenduse kaudu. 

Snapbridge Ver. 2.8, millel on nüüd uus kasutajaliides, toetab nüüd kahte automaatset ühendusrežiimi: esiplaani režiim ja taustarežiim. Esiplaani režiim ühendub kaameraga ainult rakenduse aktiveerimisel, vähendades kaamera aku tarbimist. Taustarežiimil on olemas püsiühendus, mis edastab pilte automaatselt ka rakendust aktiveerimata.

Kaamera lisafunktsioonid

  • Orgaanilist EL-paneeli kasutava EVFiga saavutatakse loomulik vaade minimaalse kõrvalekaldega 
  • 4K UHDd toetav videosalvestus kärpimiseta, kasutades DXi põhist filmikujutise ala
  • Toetab video salvestamiseks ette nähtud täistööajaga AFi (AF-F)
  • Videovõtte aegluubis tegemine on lihtsaks tehtud, valida tuleb lihtsalt pildi suurus ja kaadrisagedus
  • Toetab tarkvara Webcam Utility, mis võimaldab Nikon Z fc-d kasutada veebikaamerana
  • Tootepakett ja kaasas olev kaamerarihm sobivad Nikon Z fc päranddisaini stiiliga
  • Sisselülitatud kaamera toetab USB-toidet ja USB-laadimist

Objektiivid: NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR Silver Edition ja NIKKOR Z 28mm f/2.8 SE

NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR Silver Edition on standardne suumobjektiiviga NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.4 VR, millel on Nikon Z fc-ga sobiv hõbedane väliskujundus. Objektiiv on kompaktne ja kerge, kogupikkus u 32 mm ja kogukaal u 135 g. See on kaasaskandmiseks mugav objektiiv, mis samas tagab kogu suumi ulatuses suure eraldusvõime. Objektiivi NIKKOR Z DX 16-50 mm f/3.5-6.3 VR Silver Edition saab kasutada alates maastikest ja tavavõtetest kuni portreefotodeni mitmesuguseid igapäevastseene pildistades.

Objektiivi NIKKOR Z 28mm f/2.8 SE on kompaktne ja kerge, mis sobib ideaalselt portreede ja vaikelude pildistamiseks, tagades esinduslike läätsede puhul ainulaadse sujuva bokeh-efekti. Objektiivil on päranddisain, mis on inspireeritud FM2 väljalaskmise aegsetest NIKKORi klassikalistest objektiividest. Kasutades sama katet kui Nikon Z fc, sobib NIKKOR Z 28 mm f/2.8 SE selle klassikalise esteetikaga.

* Laiendatav kuni ISO 204800-ni. Video salvestamise maksimaalne standardtundlikkus on ISO 25600.

** Kasutada on võimalik iPhone®, iPad®, iPod touch® ja Android™ seadmeid, millele on installitud rakendus SnapBridge. Rakenduse SnapBridge saab tasuta alla laadida App Store® ja Google Play™ kaudu. Lisateave on toodud Nikoni veebilehel.

  • Apple®, App Store®, Apple´i logod, iPhone®, iPad®, ja iPod touch® on Apple Inc. kaubamärgid, mis on registreeritud USAs ja/või teistes riikides.
  • iPhone’i kaubamärki kasutatakse Aiphone Co., Ltd litsentsi alusel.
  • Android™ ja Google Play™ on Google LLC kaubamärgid.
  • Muud kaubamärgid ja kaubanimed on nende vastavate omanike omad.

Z fc kampaaniafilm

Z fc kampaania film, milles esitatakse kahe kangelasfotograafi George Karbuse ja Constantin Schilleri (ja nende pereliikmete) lood. Hõlmates fotograafiadisaini ja tehnoloogiat põlvkondade kaupa, esindab see kaamera ka fotograafia jõudu kui kingitust, mida nii sageli põlvkonnast põlvkonda edasi antakse.

Vaadake, kuidas meie fotograafid neid põlvkondadevahelisi seoseid oma lähedastega uurivad.

Nikoni kooli avalikustamisteemalised vestlused 30. juunil liituge otseülekandes toimuvate Nikoni kooli vestlustega Instagrami kontol @nikonschooluk kell 20:30 (CET) toimuvaks vestluseks Nikoni kooli veebisaidi kaudu, et olla esimene, kes uut kaamerat näeb.

54321
(0 votes. Average 0 of 5)