Hiina valitsus võib lähitulevikus sealsete ettevõtete tootmisvõimsust piirama hakata

By in
673
Hiina valitsus võib lähitulevikus sealsete ettevõtete tootmisvõimsust piirama hakata

Täna seisame silmitsi olukorraga, et maailmas ei jagu piisavalt tooteid. Olukord ei paista niipea paranevat. Põhjuseks ei ole enam ainult koroonaviirus, millest tingituna tehas on suletud. Hiina valitsus seisab valiku ees, kas sundida kohalikke ettevõtteid oma tootmisvõimsusi vähenedama.

Kui Eestis on pidevalt uudistes elektrihinna rekordid, siis viimasel ajal seisab Hiina paljudes piirkondades silmitsi elektrienergia puudujäägiga. Juba on isegi käivitatud piirnormid. 

Dollari-kurss

Lisaks tuleb Hiina ettevõtetel arvestada suure dollarikursi muutusega (RMB/USD langes 7,16-lt 6,45-le), mis on tähendanud ettevõtjatele umbes 10% marginaali kaotust. 

Mis veelgi hullem, tooraine hinnad tõusevad, ja enamike ettevõtete seistakse silmitsi olukorraga, mil toodetakse rohkem kaupu ja kaotatakse rohkem raha. 

Merekonteinerite puudus on nii suur, et isegi ühte konteinerit on raske leida. Hiina-Europe Expressi rongide kaubamaht purustab rekordeid  ja samal ajal sadamates on ekspordikaupade mahajäämus. Räägitakse, et peagi seisame silmitsi olukorraga, kus ei ole piisavalt pakendeid toodete pakkimiseks. Selliste tegurite tõttu nagu Hiinas jätkuv kõrge temperatuuriga ilm, majanduskasv ja täiskoormustel töötavad tehased on viinud elektritarbimise tipptasemeni. Elektri korrapärase kasutamise intensiivsus on muutunud üha karmimaks ning ettevõtete raskused suurenevad. Kindlasti toob lähitulevik hinnatõusu ka fototehnika sektorisse. Võib olla on just nüüd õige aeg jõulukingid ära tellida. 

54321
(1 vote. Average 5 of 5)