Fikseeritud fookuskaugusega objektiivid

By in
517
Fikseeritud fookuskaugusega objektiivid

Fiksobjektiivideks kutsutavad on oma olemuselt tegelikult fikseeritud fookuskaugusega objektiivid. Nendel objektiividel ei ole keerukat mehaanilist ehitust, mis muudab fookuskaugust nagu suumobjektiivide puhul. See on üks põhjustest, miks odavad ning keskklassi suumid võivad jääda märgatavalt alla pildikvaliteedis ning on sageli suuremad ning ka kaaluvad enam.

Fikseeritud objektiivid on konkreetsed ning keskenduvad ühele eesmärgile, mitte proovides teha kõike, mida suum objektiividega üritatakse. Fikseeritud kaugusega objektiivid, on tänu objektiivi konstruktsioonile ning optiliste elementida kvaliteedile, võimalik saavutada märkimisväärselt parem valgusjõud. Kesistes valgustingimustes on pildistamine palju lihtsam ja tulemuslikum.

Valgusjõuliste fiksobjektiividega on võimalik võtta maksimum kaamerast ning olemasolevatest valgusoludest, et luua objektile terav fookus, millel on pehme ning udune taust. See on üks põhiomadusi miks fiksobjektiive soetakse nii fotode kui video tegemiseks. Teravussügavusega kasutades, saab suunata vaataja tähelepanu enda poolt valitud detailidele. Foto on kahedimensiooniline pind, mida on võimalik rohkem mõjutada fiksobjektiiviga tänu suurele avale ning väiksele teravussügavusele. tekitades ruumilisust ning teadvust objektide kauguste suhtes. Samasugust effekti pole võimalik jäljendada nii 16-50mm kit objektiiviga.

Normaalobjektiiv fookuskaugusega 50mm

50mm objektiivi nimetatakse normaalobjektiiviks. See tähendab, et täiskaader sensoriga kaamera ees näitab see objektiiv umbkaudu samasugust vaatenurka kui inimsilm. Samuti jääb ka kujutisel perspektiiv harjumuspärane nagu seda näeks inimsilmaga. Nikkori Z 50mm objektiiv on väga kasulik abimees sõltumata eelnevatest fotograafilisest kogemustest. Objektiiv on kompaktne, hinnasõbralik ning pakub väga meeldivat visuaali nii keskpäeval kui ka pärast päikseloojangut. Hübriidkaamerale mõeldud 50mm fiksobjektiiv on üldjuhul f1.8 või f1.2 suurima lahtise avaga, mis võimaldab objektiivil edastada kaamera sensorile rohkem valgust, mis omakorda laseb fotograafil pildistada hämarates oludes. Objektiiv on ideaalne portreede tegemiseks, eraldades modelli uduse taustaga ning tuues seetõttu terava objekti ebateraval taustal eriti meeldivalt esile.

Nikon-fiksobjektiiv

Lainurkobjektiiv fookuskaugusega 35mm

Nikkor Z 35mm objketiiv annab märksa laiema vaatenurga kui eelpool räägitud 50mm normaalobjektiiv. 35mm objektiivi kasutatakse sageli n.ö. tänavafotograafias või siis keskkonnaga portreede tegemisel. Miks just seda? 35mm objektiiv haarab endasse juba palju enam tausta kui normaalobjektiiv. Kui on soov inimesi ja objekte jäädvustada nii, et ka keskkonnal on pildis oluline roll ning see kirjeldaks olukorda, milles portreteeritav viibib, siis on see objektiiv sobiv valik. Läbi selle saate oma pildid palju kõnekamaks ning keskkonnaga portreel on lihtsam edasi anda ka üldisemat lugu või jutustust, mis iseloomustab portreteeritavat või annab mingi konteksti.

Keskmine telefoto objektiiv 85mm

Ideaalne portreefotode jäädvustamiseks, mis ühendab endas klassikalise fookuskauguse ja ava kiiruse. Nikkor Z 85 mm fookuskaugus võimaldab teha ülidetailseid portreevõtteid. Kiire f/1,8 ava tasakaalustab ideaalselt teravuse ja fookusest väljas olevad elemendid (bokeh-efekti).

Klassikalise portree pildistamisel peame tavalisels silmas nö pea ja õlgade kompositsiooni. Fotograaf pildistab klassikalisi portreesid subjektist kaugemal, et mitte tekitada pildistatavale ebamugavustunnet. 85mm fookuskaugusega objektiiv lubab fotograafil töötada subjektist sobivas kauguses ja pakub meeldivat vaatenurka subjekti pildistamiseks.

Ära unusta, et niikaua kui keskkonna piirit ei takista fotograafil liikumist ruumis, saab ta alati jalgadega suumida. Liikudes modellist kaugemale või modellile lähemale on võimalik suumida fiksobjektiiviga.

54321
(0 votes. Average 0 of 5)