Insta360 ONE R saab nüüd salvestada Matterporti virtuaaltuure

By in
980
Insta360 ONE R saab nüüd salvestada Matterporti virtuaaltuure

Matterporti virtuaaltuuride loojad pakuvad oma tootevalikus uut tööriista ruumide 360-kraadiseks salvestamiseks. Insta360 ONE R ühildub nüüd Matterporti salvestusrakenduse beetaversioonidega, seda valitud iOS- ja Android-seadmetes.

See integreeritus koondab virtuaaltuuride loomiseks kokku kaks kõige võimsamat turul olevat tööriista. Insta360 ONE R on taskukohane 360-kraadiste virtuaaltuuride kaamera, mis võimaldab teil kinnisvara kiirelt filmida – näiteks 100 ruutmeetrit vaid mõne minutiga. Ja Matterport on maailma juhtiv virtuaaltuuritarkvara 3D-teisenduse mootoriga, mis loob mõne tunniga automaatselt kinnisvara digitaalse teisiku.

Samuti sai see integreerimine teoks ajal, mil nõudlus virtuaaltuuride järele on COVID-19 reisipiirangute ja sotsiaalse distantsi suuniste tõttu kasvanud. Matterport täheldab, et nende platvormil loodud 3D-mudelite hulk on alates märtsist 100% suurenenud. 

Praegu on integreeritud beetaversioon Matterporti avaliku test-beetaprogrammi kaudu ning iOSi puhul on täielik integreerimine saadaval oktoobris.

Edasi lugedes saate teada, mida arvab Matterporti tooteturunduse asepresident Indy Sen virtuaaltuuride turust 2020. aastal ja pärast seda. 

Indy Sen, Matterporti tooteturunduse asepresident

1. Millist mõju on COVID-19 pandeemia avaldanud virtuaalsele kinnisvaraturule?

Kinnisvaravaldkond on aja jooksul elanud üle korraliku hulga muutusi ja üleminekuid, on aga COVIDiga silmitsi seistes osutunud vastupidavaks ja uuenduslikuks. Kuigi kinnisvaratehnoloogiat (PropTech) on aastate jooksul stabiilselt kasutusele võetud, on viimaste kuude reisipiirangud ja sotsiaalse distantsi hoidmine tehnoloogia laiemat kasutuselevõtmist kannustanud.

Enne COVIDit oli tavaline, et kinnisvaramaaklerid kohtusid oma klientidega kodude näitamiseks või dokumentide allkirjastamiseks ikka veel isiklikult. Nüüd aga õpivad peaaegu kõik tegema minimaalsete kokkupuudetega kaugtööd. Maaklerid tegevad kodu ostmise ja müümise protsessiga digitaalselt, et oma kliente paremini teenindada ja parandada oma äritegemise viisi. 

Indy-Sen-VP-of-Product-Marketing-Matterport
Indy Sen, asepresident tootejuhtise valdkonnas, Matterport

Kinnisvaraturg oli enne pandeemiat tugev ning virtuaaltuurid on aidanud turu aeglustumist vältida. Esiteks ja eelkõige on kõik, alates müüjatest ja ostjatest kuni maakleriteni ja muude asjassepuutuvate isikuteni, mures ohutuse pärast. Virutaaltuurid võimaldavad ettevõtetel jätkata võimalikult ohutult ning hoida maja 24/7 avatuna.

2. Kas olete sel aastal täheldanud uute liitujate või Matterporti virtuaaltuuridele registreerumiste arvu suurenemist?

Vahemikus 2. märts kuni 16. august 2020 oleme täheldanud nädalas loodud mudelite arvu 106% suurenemist. Kui märtsi keskel tulid korraldused püsida kodus, vaadati 100 meie kõige vaadatumat virtuaaltuuri 100% rohkem, võrreldes üks nädal varasema ajaga. 

Veebruariga võrreldes täheldas üks meie juhtivaid kinnisvarapartnereid – Redfin – märtsis loodud Matterporti virtuaaltuuride arvu 353% suurenemist koos koduste virtuaaltuuride arvu 500% suurenemisega nädalas. Ja mitte ainult nemad. Ka Zillow märkas virtuaaltuuride loomisel 191% suurenemist nädalas.

Kinnisvaraspetsialistid on teatanud aktiivselt virtuaaltuure küsivate klientide arvu hoogsast suurenemisest. Tegelikult on maaklerid meile rääkinud, et nad on viimase mõne kuuga suutnud müüa rohkem kodusid kui kogu eelmise aasta jooksul, ilma et neid kodusid oleks vaatamas käidud. James Sharp, The Sharp Real Estate Groupi omanik ja maakler ütles, et august kujuneb tema parimaks müügikuuks oma 15 majaga, mille kohta on leping sõlmitud, ja ta võlgneb oma edu eest tänu Matterporti virtuaaltuuridele. 

Lisaks on Jay Acker, Real Estate by Design Groupi omanik ja maakler viimasel kolmel kuul müünud vähemalt 14 kodu, nii et neid pole vaatamas käidud. See ületab nende kodude koguarvu, mille ta müüs neid näitamata 2019. aastal.

Samuti oleme näinud klientide ja partnerite hoogsalt kasvavat huvi kinnisvaraväliste teemade vastu, nagu kindlustus, ehitus, hoonete haldus, jaemüük, kunst ja kultuur ning haridus. Oleme sattunud ainulaadsesse olukorda, kus saame aidata arvukate valdkondade ettevõtetel nendest seninägematutest aegadest välja tulla. Meie ehitatud maailma digiteerimisega saab ellu viia palju töö tõhustamaks muutmise ja äri tegemise võimalusi.

3. Kuidas kasvavad Matterporti virtuaaltuurid väljaspool tavapärast kinnisvaraturgu?

Lisaks kinnisvarale on kogu maailmas Matterportiga filmitud nii palju hämmastavaid kohti, et me lõime kollektsiooni Destination: Everywhere, mis kujutab endasti kureeritud kollektsiooni kõige ainulaadsematest, huvitavamatest ja vaimustavamatest 3D-skannidest. Leiate kunsti, muuseume ja kultuuri, ainukordseid kohti, büroosid, unistuste kodusid ja tähendusliku sotsiaalse mõjuga seotud paiku, nagu näiteks Martin Luther Kingi kirik.

Alustasime saidiga aprilli alguses ja lõime selle eesmärgiga anda inimestele võimalus avastada maailma kus tahes ja millal tahes. Esimene meie esiletõstetud koht oli „Immersed in Wonderland“ – Alexa Meade’i pulbitsev ja veider kunstiteos. New Yorgi näitust ei saanud pandeemia tõttu avada, aga meie oleme uhked, et saame esitleda seda 1300-ruutmeetrist interaktiivset näitust virtuaaltuuril.

Kogu maailma muuseumid ja kunstigaleriid loovad Matterporti virtuaaltuure, et vaatajad siiski tuleksid, naudiksid ja kogeksid uskumatute kunstnike töid ohutult oma kodust. Kultuuri- ja pärandobjektide, nagu näiteks Egiptuse hauakambrite virtuaaltuurid viivad vaatajad kaugetesse paikadesse. Ning ülikoolid on algatuseks loonud lõputööde projektide virtuaaltuure.

Hiljuti tutvustasid Oaklandis asuvad San Francisco kunstiinstituut (San Francisco Art Institute, SFAI) ja Aggregate Space Gallery (ASG) interdistsiplinaarse kunstniku Jefferson Pinderi tööd „Flash Point“. Näitus võeti üles kaameraga Insta360, kutsudes vaatajaid saama näituseelamust mis tahes maailma paigast; algselt esitleti seda SFAI galeriis Walter and McBean Galleries. Virtuaaltuuri osalejad saavad vaadata ekraanil olevaid täispikki videoid ning samas lugeda seinatekstidelt üksikasju tööde kohta.

Kuigi paljud on meist ikka veel koduspüsimise „režiimil“, saame kaugelt ikkagi nautida parimat kunsti ja kultuuri. Oma videosse püütud uskumatu etenduskunstitööga toob Pinder elavalt esile rassiteemalised vestlused ja heitlused, tuues välja minevikusündmusi ja -tundeid. Ning tänu tehnoloogia kasutuselevõtule, edendamaks kunstis osalemise tulevikku, võib SFAI jõuda ülemaailmse publikuni. See on veel üks näide, kuidas virtuaaltehnoloogiad meid lähendavad.

4. Mõni nõuanne inimestele, kes mõtlevad alustada Matterporti virtuaaltuuridega?

Virtuaaltuuri loomine Matterportis on lihtne. Saate hõlpsasti alustada ühilduva 360-kraadi kaameraga, nagu uus Insta360 ONE R. Virtuaaltuuriga alustamiseks on vaja osta juurde statiiv, selfipulk ja SD-mälukaart

Insta360 ONE R on Matterporti virtuaaltuuride filmimiseks suurepärane tänu oma kiirusele, mis eristabki seda muudest virtuaaltuurikaamera valikutest. Sellega saab skannimisasendis filmida 3 sekundiga, tänu millele saavad kasutajad filmida 100 ruutmeetrit vaid mõne minutiga.

Insta360 ONE R on Matterporti virtuaaltuuride filmimiseks suurepärane tänu oma kiirusele, mis eristabki seda muudest virtuaaltuurikaamera valikutest.

Kui ostate virtuaaltuurikaamera, on oluline mõelda selle peale, kui suur on ala, mida soovite filmida, ning ka kaamerasse tehtava esialgse investeerimiskulu peale. 360-kraadi kaamera klass on alade kiireks ja tõhusaks filmimiseks ideaalne. Lisaks on 360-kraadi kaamerad taskukohane ja hõlpsasti kasutatav valik, et hakata looma kvaliteetseid 3D-virtuaaltuure. 

200-ruutmeetrise kodu saab üles filmida vähem kui tunniga. Kõige parem, kui kodu on puhas, korras ja kenasti sätitud, et kinnisvara näeks välja täpselt selline, nagu koduomanik seda tahaks näha. Kui kodu on üles filmitud, teeb Matterporti 3D-teisendamise mootor oma võlutrikki ning loob kodu digitaalse kaksiku – ja seda kõike vaid mõne tunniga. See ei loo sellest digitaalsest kaksikust mitte ainult 3D-virtuaaltuuri, vaid ka 4K-kõrglahutusega fotod, videovarad ja korruseplaanid.

Seejärel saate kordumatu veebilingi abil postitada 3D-virtuaaltuuri vahendussaitidele, ühisloenditesse (multiple listing service, MLS), saidile Realtor.com või jagada seda sotsiaalmeedia platvormidel nagu Facebook, Instagram ja YouTube.

Vaadake, kuidas Joseph Kim filmib Matterporti digitaalset kaksikut kaameraga Insta360 ONE R.

5. Mis juhtub teie arvates virtuaalsel kinnisvaraturul 2020. aastal ja ka pärast seda?

Kinnisvaravaldkond muutub kogu maailmas, oodati seda või mitte, aga see võib olla hea uudis! Meie ootame pikisilmi, et saaksime kinnisvaraspetsialistidel aidata tulla toime probleemidega ja kasutada uusi võimalusi oma klientide toetamiseks kinnisvaratehnoloogia abil. Selge on see, et digitaalsete tööriistade ja kinnisvaratehnoloogia lahenduste kasutuselevõtt teeb tulevikus ainult head.

Samuti näeme rõõmuga, kui loovalt „matterpordivad“ inimesed oma kohti, jagavad neid sõprade, perede ja kolleegidega, aga kasutavad neid digitaalseid kaksikuid ka koostöö tegemiseks ja ühenduse hoidmiseks. Igaüks saab hakata filmima kohti, mis on talle kallid, ning kasutada Matterpordi-toega kaamerat, olgu see siis telefon teie taskus või 360-kraadi kaamera.

Piirid puuduvad – Matterpordiga saate filmida mis tahes kohti! Kaameraid Insta360 on kasutatud väga erinevates ülesannetes, alates Grand Rapids Community kolledži meditsiinilise pildinduse keskuse ja Brasiilia troopikaparadiisis asuva kodu filmimisest kuni Ühendkuningriigis asuva vanamoelise korteri filmimiseni.

Alustage virtuaaltuuri kaamerakomplektiga Insta360 ONE R 

Valmis oma kohta filmima? Kui soovite hankida 360-kraadit, siis tulge meie kauplusse.

Matterporti Capture’i beetaversiooni kasutamisel kaameraga Insta360 ONE R võib siiski veel esineda tõrkeid, kuni Matterport ja Insta360 mõned üksikasjad ära siluvad. Püsige lainel ja oktoobris saab kõik integreeritud!

54321
(0 votes. Average 0 of 5)