KES PEAKSID MÕTLEMA NIKON D850 SOETAMISELE?

By in
629

Nikoni uus D850 kaamera, on interneti lehekülgedel juba löönud laineid ja huvi selle kaamera suhtes on kõikjal väga suur. Esimesed kaamerad tarnitakse fotograafideni 7. septembril ja seda ka Eestis. Paraku on tekkinud tellimustele ootejärjekorrad. Kellele on siis uus kaamera eelkõige mõeldud? Kas need kellel on juba 36 megapikslise sensoriga Nikon D800 või D810 peaksid üldse kaaluma kaamera vahetust?

Nikon D850 on esimene kaamera, kus on ühendatud mitme tänase kaamera võimalused, kuid täiesti uuel tasemel. Nikon D5kaamerast on võetud väga võimekas pildiprotsessor, mis on kohandatud kõrgresolutsiooniga piltide loomiseks. Samuti on D5 kaamerast pärit tõhusaim autofookuse süsteem, mida Nikon on eales loonud. Lisaks teravustamise kiirusele on teravuse leidmine tõhus ka väga nõrkades valgustingimustes. Loomulikult on D5 sarivõtte kiirus hetkel parim – 12 kaadrit sekundis (ilma peeglisüsteemi rakendumiseta isegi 14 kaadrit sekundis), kuid arvestada tuleb, et D5 resolutsioon on siiski vaid 21 megapikslit D850 45 megapiksli vastu. Video osas ületab D850 juba ka D5 võimalusi. Kui D5 salvestab 4K resolutsioonis videot vaid lõigatud kaadrit kasutades, siis uus D850 on 4K video salvestus kogu täiskaader sensori alalt.

D810 omadustega võrreldes ületab D850 aga juba kõigi näitajatega. Resolutsioon, mälupuhvri suurus, teravustamispunktide hulk ning paljud teised omadused on võrreldes eelmise mudeliga oluliselt paremad või täiesti uued. Tabelites 1 ja 2 on välja toodud Nikon D850 kõige olulisemad muudatused võrreldes Nikon D810 kaameraga.

Pulmafotograafid. Pulmafotograafide töös me näeme olulisi võimalusi seoses uue kaamera kasutamisega. Kõrge resolutsioon annab veelgi rohkem detailsust kui seda pakub D810. Ka ISO väärtused on tõusnud, mis tähendab, et palju lihtsam on pildistada kirikus või teistes siseruumides ilma välklampi kasutamata. Pulmafotograaf ei tee vaid pildisessioone ja ilupilte, vaid oluline on salvestada ka reportaažina kõik väärtuslikud hetked. Reportaaži pole mõtet salvestada 45 megapikslise resolutsiooniga. Nikon D850 RAW faili on võimalik salvestada kolmes suuruses: LARGE 8256×5504; 45.4MMEDIUM 6192×4128; 25,6M ja SMALL 4128×2752; 11.4M. See lahendab ka olukorra, et vajaksite väga suurt salvestus- ja arvutiresurssi.

Loodusfotograafid. Detailide rohkus ja teravus on siingi valdkonnas oluline. Fotograaf võib tänu paremale ISO võimekusele ja autofookuse tõhususele alustada pildistamist hämarikus vähemalt pool tundi varem. Ka hiljem pildi järeltöötluse käigus kaadri lõikamisel ei taju Sa pildi resolutsiooni langust. Kaamera päästab pikema fookuskauguse puudumise ilma kvaliteedi kadudeta. Akutallata on sarivõte 7 kaadrit sekundis ning 45,5 megapikslise 14 bitise RAW faile mahub mälupuhvrisse 29 faili!

Live view režiimis on võimalik pildistada absoluutses vaikuses. Kasutades puutetundlikku ekraani, saad määrata teravustamispunkti asukoha ning teha võtte ekraani puudutades või kasutada päästikut. Mõlemal juhul on pildistamisel täielik vaikus. Varjes istuvale loodusfotograafile on see hea uudis.

Makrofotograafia harrastajale on täiesti uus võimalus fookuse nihutamisega pildistamise näol. Mitmest kaadrist erinevasse punkti fokuseeritud piltidest saada väga suure teravussügavusega pilte (pildi liitmiseks on vaja täiendavalt tarkvara).

Glamuuri-, portree ja stuudiofotograafid. See on valdkod, kus resolutsiooni pole kunagi vähe. Pigem ollakse nõus loobuma sarivõtte kiirusest ja sedagi mitte alati. Nüüd ongi kõik omadused koos ühes kaameras. Uus automaatne valgetasakaalu funktsioon tagab pildil loomulikud nahatoonid.

Arhitektuuri- ja interjöörifotograafia saab kasutada kõiki neid samu tehnoloogilisi võimekusi, millest juba varem oli juttu. Kuna uus kaamera omab ka kallutatavat ekraani, siis on pildistamisel mugav kasutada nii madalaid kui kõrgeid võttenurki. Lisaks on kaamerasse ehitatud ka WiFi ning kaamerat on võimalik juhtida ka eemalt (näiteks kõrgelt statiivi pealt) ning kasutada mobiiltelefoni distantspäästikuna. Täiskaader sensor ning tänased kõrge lahutusvõimega objektiivid annavad võimaluse kasutada Nikoni lainurkobjektiive ning perspektiivikontrolliga tilt-shift objektiive, mis tagavad teravaima, moonutustevaba ja kõrge detailsusega foto.

Sul on võimalik lähemalt tutvuda uue kaameraga meie Eesti tuuril. Kuna hetkel on kaamera nõudlus tunduvalt suurem kui Nikon suudab pakkuda, siis huvilistel soovitame võtta meiega ühendust oma tellimusega seosus. Kirjuta meile store@iamphotographer.eu

Sama lugu on loetav siit!

54321
(0 votes. Average 0 of 5)
Leave a reply