Roberto Valenzuela – suurepärane fotograaf ja õpetaja

By in
441

Seitmendal aprillil Tallinnas, viib Beverly Hillsist pärit fotograaf Roberto Valenzuela I AM PHOTOGRAPHER FESTIVAL 2016 raames läbi töötoa poseerimisest. Samuti on võimalik kuulata tema loengut 9. aprillil Olümpia hotellis. Meil õnnestus teha temaga lühike interviuu, kus ta avab oma plaane eelseisva töötoa osas. 

Olete Tallinnas õpetamas juba teist korda. Kas seekord õpetate midagi täiesti uut võrreldes eelmise korraga?

Palju on muutunud sellest ajast, kui ma viimati Tallinnas olin. Minult on ilmunud 2 raamatut – Picture Perfect Posing (“Piltilus poseerimine”) ja Picture Perfect Lighting (“Piltilus valgustamine”)  ja minust sai Canoni Explorer of Light. Minu seekordne visiit sisaldab materjali mõlemast raamatust. Selle töötoa peamine eesmärk on õpetada fotograafe lähenema poseerimisele loominguliselt selle asemel, et hulgaliselt poose pähe õppida. Teiste sõnadega, ma soovin, et fotograafid ei tunneks keset pildistamist, et neil pole enam pooside kohta ideid. Selle asemel tunnevad fotograafid pärast minu kursust, et neil on kontroll poseerimise üle. Ma tutvustan teile ka mõned valgustamise konseptsioonid oma valgustamise temaatika raamatust. Need ideed aitavad fotograafidel saavutada pehme kuid võimsa valguse valgus eabil efekti, mis paneb inimesed särama.

Kui te viimane kord Tallinnas olite, siis kas see linn ja siinsed inimesed inspireerisid teid kui fotograafi?

Loomulikult! Tallinna reis on olnud minu reiside kõrghetk. Ma armusin sellesse linna ja Eesti inimestesse. Rääkimata sellest, et Balti riikide fotograafidel on ilus elegantne stiil, mida ma imetlen.

Viimane kord oli teie töötuba väga praktiline. Õpilastel oli võimalus teie juhendusel ise praktiseerida. Kas seekord on töötuba samamoodi üles ehitatud? 

Jah, ma usun, et see on parim lahendus, et kui õpite mingit tehnikat, siis pärast on võimalus teooriat minuga koos kohe ka praktikas järgi proovida ning ma saan teid pildistamise ajal juhendada. Ma tahan õpilasi sütitada olema veelgi loovam ja vabastada nad mitmetest poseerimise ja valgustamise hirmudest. Töötuba saab olema lõbus ja väga praktiline.

Mis varustuse õpilased peaksid töötuppa kaasa võtma?

Peegelkaamera, suumobjektiivi (näiteks 70-200mm f/2.8), standardse suumobjektiivi (24-70mm f/2.8), peegeldaja, reflektor ja hajuti ja võiks olla kaasas. Hea kui on kaasas välklamp. Kui kellelgi neid asju ei ole, pole midagi hullu, leiame viisi kuidas siiski praktikas harjutada.

Kas teie töös tuleb ette hetki, kui modell on puine või liialt reserveeritid selleks, et saada head fotot? Kuidas modelliga koostöö saavutada?

Paljud häbenemise probleemid saavad alguse fotograafist. Fotograaf peab sessiooni juhtima. Modell või klient peab fotograafi respekteerima. Kui fotograaf tahab energilist ja liikuvat pilti, siis fotograaf peab ka ise modelliga energiliselt suhtlema. See, kuidas kaamera ees oleva inimesega suhelda nii, et fotodele jääks kauni näoilmega inimene, ongi üks peamisi konseptsioone, mida ma sellel kursusel õpetan. 

Kohtumiseni festivalil

54321
(0 votes. Average 0 of 5)
Leave a reply