Suurepärane reisikaaslane Nikon D7200

By in
550

Jaanuar ja veebruar on meil valitsemas alles külmad ja ehk tuleb ka ühe suusa jagu lundki, kuid paljud otsustavad suvesoojale ise lähemale reisida ning seda ilma mõttes olematut talveaaega lühendada. Enamasti võetakse reisile kaasa kompaktkaamera või vähemalt mobiiltelefon. Siis on pärast mõni pilt valgest liivast ja sinisest taevast, millega töökaaslasi kadedaks ajada.

Mina soovin rääkida täna reisist, kus  eesmärk polnud mitte päikesevannid vaid fotografeerimine.

Fotograafina reisi planeerimisel Tansaaniasse sai üheks oluliseks murekoheks fotovarustuse komplekteerimine nõnda, et lisakilod lennuki käsipagasis reisieelarvet lõhki ei ajaks, samas kõik vajalik oleks olemas. Kuna reisisime mitmekesi ning kõigil Nikoni kaamerad, siis sai oluliseks omavaheline kokkulepe, mida keegi kaasa võtab, millest on otstarbekas loobuda. Seepärast valisime kaamerakomplektid, kus on kasutusel sarnased akud (pole mõtet kaasa vedada mitut erinevat laadijat).

Kaalu osas hoiab oluliselt kokku just objektiivide osas, sest pika fookuskaugusega objektiivid on kõige kaalukamad vahendid fotokotis. Kaameratest jäid sõelale Nikon D810, Nikon D750 ja Nikon D7200. Objektiividest AF-S 14-24mm f/2.8G ED ZOOM NIKKOR; NIKKOR AF-S 24-70mm f/2.8 VR; 70-200mm f/2,8G ED VR II NIKKOR; AF-S NIKKOR 300mm F/2.8 G ED VR II; 105MM F2.8G MICRO-NIKKOR AF-S IF-ED VR II ja AF-S DX NIKKOR 16-80mm f/2.8–4E ED VR.

Kes hoolikalt lugedes märkas, siis kaasas oli vaid üks objektiiv,  mis spetsiaalselt mõeldud poolkaader sensoriga kaamerale. Mõte peituski selles, et kõik täiskaadrile mõeldud objektiivid sobivad suurepäraselt ka poolkaader sensoriga  kaamerate ette. Pealegi muudab 1,5 kordse äralõikefaktoriga D7200 sensor teleobjektiivid oluliselt suurema suurendusega objektiivideks. Kaasa võetud 300mm f/2.8 objektiivi suurendusaste vastab D7200 kaamera ees 450mm fookuskaugusega objektiivi omale. Oluline on, et valgusjõud jääb endiselt f/2.8. Kasutades telekonvertereid on ikkagi tuntav valgusjõu kadu ning iga täiendav optiline element veidike vähendab ka pildi teravust. D7200 sensor on 24 megapikslit ning seepärast on kaameral ju veidi võimalust kaadrit lõigata ning pildifailile jätkub endiselt tihedust.

Mind panigi üllatuma D7200 võime teravustada ka hämaruses. Multi-Cam 3500DX II 51-punktiline autofookuse süsteem tundlikkusega -3EV, mis annab tõesti tuntava eelise hämaras teravustamisel. Päikeseloojangu eelsetel ja järgsetel pildistamistel oli mure ka kõrgemate ISO tundlikuste osas. ISO 1600 on piisavalt puhas. ISO 3200 juba mitten nii väga ja luminessetsmüra tuleb esile, kuid see on fitriga lihtne eemaldada. Mälupuhver on kaameral ka päris korralik 18 14-bitist või 27 12-bitist RAW faili ja kuni 100 JPG faili kiirusega 6 kaadrit sekundis on päris korralik tulemus. Tänu sellele jäi kaadrisse nii mõnigi hea hetk.

Kaamera korpus on piisavalt tugev ning ilmastikukindel. Muret tekitas tolm. Katuseta maastikuauto kihutamas mööda katteta teid ning kui vastu trehvas tulema teine auto, kattus kõik autos tuhkpeene punase tolmukihiga. Loomulikult tuli kaamera hoida pildsitamise vaheaegadel tolmukindlalt kuid pildistamise ajal tuli kõik-võimalikke olukordi ette. Kaamera pidas vastu ja sensori puhastamiseks sagedast vajadust ei tekkinud.

Seepärast olen väga rahul, et see kaamera reisikotis oma koha leidis. Kaamera on usaldusväärne, tugeva korpusega. Juhtimine on sarnane pro-sarja kaameratega (kaks valikuketast kaamera sätete muutmiseks) ning ka tagakülje nupustiku alla on toodud välja kõik oluline, mistõttu ei ole vaja liialt sageli minna kaamera menüüssse. Kiire teravustamine ja sarivõte. Soovitan seda kaamerat fotohuvilisele, kes ei soovi teha pildifaili osas suuri järelandmisi, kuid vajab reisikotti võimekat ja pro-sarja kaamerate varustusega ühilduvat keskmise hinnaklassi kaamerat.

Kui Sul tekkis küsimusi, võta julgesti ühendust konsultatsiooni osas. 

54321
(0 votes. Average 0 of 5)
Leave a reply