NIKONI ÜHENDUVUSTEHNOLOOGIA SNAPBRIDGE TEEB KAAMERAST PERSONAALSEADMETE ÖKOSÜSTEEMI KESKPUNKTI

By in
500

Revolutsioonilisel Bluetooth® low energy tehnoloogial töötav SnapBridge võimaldab sujuvat ja alati töötavat jagamist

Amsterdam, Holland, 5. jaanuar 2016: Nikon Corporation tutvustab Bluetooth low energy’l põhinevat SnapBridge’i – revolutsioonilist uuendust, mis võimaldab pidevat juhtmevaba nutiseadmetega ühenduses olekut. Nikon tõi selle uuendusliku tarkvara avalikkuse ette messil CES® 2016, tutvustades seda osana oma innovatsiooniprogrammist.

Nikon on aina olnud pilditöötlustehnoloogia uuenduste eestvedaja ja seda traditsiooni jätkab ka Bluetoothil põhinev ühenduvuslahendus SnapBridge, mis on sujuv, võtab vähe energiat ja pakub fotograafidele mitmeid mugavaid ühenduvusteenuseid.

See tehnoloogia, mis muudab kaamera personaalseadmete ökosüsteemi osaks, on märk Nikoni keskendumisest uuenduslikele tarkvaralahendustele. Alates 2016. aastast kuulub SnapBridge peaaegu kõigi Nikoni kaamerate standardvarustusse.

“Pildid on infovahetuses kesksel kohal, seega peaks sama kehtima ka kaamera kohta. Meie uuenduslik SnapBridge ühendab Nikoni kaamera personaalseadmetega ja hoiab need pidevas suhtluses. See on tõeliselt universaalne pildikeel,”ütles Nikon Corporationi pilditöötlustehnoloogiate äriüksuse asepresident, turundussektori juht Tadashi Nakayama.

Bluetooth low energy protokollil töötav SnapBridge võimaldab tehtavaid pilte kohe ja pidevalt kaamerast nutiseadmesse saata, mis muudab fotograafia sotsiaalseks, võrgustatud tegevuseks. Piltide edastamine toimub automaatselt, seda ei ole vaja kaameras eraldi käivitada, ja samas ei tähenda see kummagi seadme jaoks kuigi suurt energiakulu. Samuti võib seadme kasutaja piltide edastamise ajal kasutada internetiühendust, lugeda fotode sünkroniseerimisega paralleelselt meile või sirvida sotsiaalmeediat.

Nikoni kaamerate ja nutiseadmete ühendamiseks on tarvis rakendust SnapBridge, mis on saadaval iOS-i ja Android TM-i jaoks Apple AppStoreSM-is ja GooglePlayTM-is*.
*Rakendus laaditakse alla otse Nikoni Hiinas asuvalt veebisaidilt.

RAKENDUSE SNAPBRIDGE PÕHINÄITAJAD

– Lihtne ja intuitiivne seadistamine nutiseadmetega ühenduse loomiseks
SnapBridge’iga varustatud Nikoni mudelid võivad pärast mobiilse rakenduse installimist jääda nutiseadmega* püsivalt ühendusse. Mugavuse huvides tuleb ühendus nüüd konfigureerida ainult üks kord, erinevalt varasematest WiFi® teel ülekannet võimaldavatest rakendustest, mis tuli iga kord uuesti seadistada, kui seade ühendati. SSID ja salasõna seadistamine, mida harilikult esimesel ühendamisel nõutakse, ei ole enam vajalik. Kaameraga saab ühendada kuni viis nutiseadet. 
*Ühildub iPhone®-i ja/või iPad®-iga või AndroidTM operatsioonisüsteemi kasutavate nutiseadmetega.

– Asukoha- ja kellaajateabe automaatne sünkroniseerimine
Rakendus SnapBridge võtab kasutaja nutiseadmest info asukoha ja kellaaja kohta ning sünkroniseerib kaamera näidud sellega automaatselt, nii et kaob vajadus näiteks reisimisel kuupäeva ja asukohta käsitsi seadistada. Kohale jõudes võib kasutaja kohe pildistama hakata, muretsemata selle pärast, kas pildiandmetesse salvestatav koha- ja ajateave on ikka õige.

– Piltide sujuv edastamine isegi pildistamise ajal
Fotograafil on endal võimalik kaamera menüüst valida, kas ta soovib pildid automaatselt nutiseadmesse edastada pildistamise ajal või pärast pildistamist. Kaamera lülitub andmete edastamiseks Bluetooth low energy protokollilt intuitiivselt ümber Bluetooth-ile, seda isegi ajal, mil kaamera on välja lülitatud. Pildid edastatakse nutiseadmesse 2 MP Full HD JPEG failidena. Edastada on võimalik ka algseid JPEG formaadis fotosid.

– Autorsust puudutava info lisamine pildile
SnapBridge’i rakendus võimaldab mugavalt pildile lisada ka autorsust puudutavat informatsiooni. Kasutaja saab valida kuni kaks liiki informatsiooni, mida ta tahab pildile oma privaatsuse kaitseks ja piltide tuvastamise huvides lisada – alates autoriõigusest ja pildiinfost kuni lisatavate tekstide ja logodeni.

– Kaugjuhtimisfunktsioonid pildistamise ajal
SnapBridge’i rakenduse kaugpildistamise* funktsioon võimaldab kasutajal objektiivist nähtavat kujutist nutiseadme ekraanilt reaalajas vaadata ja rakenduse kaudu katiku vabastada. Samuti saab nutitelefonist juhtida suumilülitit ja kaamera taimerit, mis lisab pildistamisel rohkesti valikuvõimalusi ja vabadust.
*Kaugpildistamine töötab ainult kaameratega, millel on olemas WiFi.

– Sujuv jagamine sotsiaalmeedias ja NIKON IMAGE SPACE’is
SnapBridge toetab sujuvat jagamist sotsiaalmeedia rakendustega. Kasutaja, kellel on registreeritud Nikon ID, saab enda kasutusse piiramatu salvestusruumi 2 MP piltide salvestamiseks NIKON IMAGE SPACE’is. 2 MP formaadis nutiseadmesse edastatud fotode puhul saab SnapBridge’i seadistada ka nende automaatse üleslaadimise NIKON IMAGE SPACE’i kontole.

54321
(0 votes. Average 0 of 5)
Leave a reply