Tim Wallace kergitab saladuskatet Tallinnas toimuvalt töötoalt.

By in
532

Tim Wallace kergitab saladuskatet Tallinnas toimuvalt töötoalt. 

Tim Wallace on tunnustatud fotograaf, kelle tööd ringlevad kommerts- ja reklaamitööstuses. Viimase dekaadi jooksul on fotograaf oma ettevõttes AmbientLife töötanud maailma autotööstuse tippudega nagu Jaguar, Aston Martin ja teised. Timi tööd on väga nõutud ja see on tingitud ka tema muljetavaldavast auhindade kogust, mille hulka kuuluvad rahvusvahelise kommertsreklaami aasta fotograafi tiitel ja Ühendkuningriigi autotööstuse aasta fotograaf. Tema võime luua fotosid, mis ei näita autot ainult sellisena nagu see visuaalselt paistab, vaid ka selle auto karismat ja hinge, on väga harukordne.

Timi tööd on ilmunud igal pool maailmas ning temast räägitakse kui ühest kõige loomingulisemast fotograafist oma valdkonnas, ehk autofotograafia reklaamivaldkonnas.

Milliseks kujuneb 10. aprillil Tallinnas toimuval autode pildistamise töötoa ajakava?
Töötuba on eelkõige võimalus läbi praktika õppida!
Õpetame, kuidas võttepaigaga töötada ja otsustame, millistel positsioonidel pildistada. Selgitame, kuidas valida pildistamise nurk ja kuidas autot paigutada.
Räägime läbi kogu fototehnilise varustuse ja arutame läbi olulised asjad, mille üle enne pildistamist mõelda,
Vaatame, kuidas ära kasutada olemasolevat valgust.
Kasutame valgustehnikat ja jälgime, kuidas see mõjutab meie võttepaika.
Õpime, kuidas on võimalik töötada ühe valgusega; milliseid tehnikaid on seejuures võimalik kasutada.
Leiame võimalusi lisada võttepaika veel valgust, et luua sobivat keskkonda.
Näidispildistamine
Seejärel pildistavad töötoa osalejad
Edasi keskendume detailidele ja vaatame, kuidas me saaksime detaile eraldada kasutades olemasolevat valgust ja sobivat kadreeringut.
Edasi kogeme, kuidas veel ühe valguse lisamine tulemust mõjutab.
Näidispildistamine
Seejärel saavad veelkord võimaluse pildistada töötoal osalejad.
Lõpuks kokkuvõte. 

Mida on võimalik õppida autode pildistamise tehnikast?
Autode fotografeerimine on üksjagu keeruline ülesanne. Keerukaks teeb olukorra just auto kere iseärasused, kuna valgus langeb väga peegelduvatele kurvilistele pindadele. Tim Wallace’i tööd on rahvusvaheliselt tunnstustatud mitte ainult nende ülimalt loomingulise stiili ja andekuse pärast, vaid Tim on ka väga tuntud selle poolest, et ta loob oma fotod “kaamera sees” läbi kavala valguse kasutamise.

Autofotograafias on mitmeid erinevaid žanre alates dünaamilisest kiiresti sõitvate autode pildistamisest kuni brožüüride ja reklaamide loomiseni, kus keskendutakse autode hästi esitletud täisvaadetele ning detailide pildistamisele auto omaduste näitamiseks. Viis, kuidas me valgustame ja pildistame autot, muudab oluliselt meie emotsioone ja nägemust sellest autost ja sellises intiimses töötoas vaatame me neid erinevaid aspekte, kuidas töötada valgusega ning kaameraga/objektiiviga, et saada tulemus nagu me oma ettekujutuses lõime. 

Olles võttepaigas õpime tundma võttekohta ja seda, kuidas keskkonda ära kasutada ning millist mõju on sellel üleüldisele emotsioonile ja lõplikule tulemusele. Vaatleme, kuidas paigutada autot ruumis ja otsustame koos valikute üle. Me vaatame, milline mõju on erinevatelt distantsidelt pildistamisel ning mis muutub pildis, olles erinevatel positsioonidel, fokaalkaugustel ja kasutades kaameras erinevaid seadeid.

Tim Wallace juhendab, kuidas kasutada valgust  võttepaigas nii, et see muudaks tulemust täielikult. Eksperimenteerime välklampide, hajutite ning olemasoleva valgusega. Me töötame strobovälguga ja vaatame, kuidas pildistada võttepaigas dramaatilisi, peaaegu et stuudiokvaliteediga tulemusi. Selle päeva sisse kuulub ka komplekse valgusolukorra ülesseadmine, kasutades mitmeid välklampe erinevate hajutitega. Eesmärk on saavutada olukord, kus juba kaamera seest tuleks “valmis” tulemus. Tutvume ka alternatiivsete tehnikatega, mida saab kasutada sama efekti loomiseks, sest paljudel ongi ehk tavapäraselt võimalik töötada vaid ühe või kahe peavälguga.

Mida töötuppa kaasa võtta?
Tim Wallace juhendab ja annab kogu päeva vältel nõu, Sina peaksid kaasa võtma oma varustuse, kuna pildistad Timiga koos ja praktiseerid päeva jooksul õpitut.
See töötuba saab olema dünaamiline ja põnev ja see on harukordne võimalus veeta päev tipp-professionaaliga autofotograafia valdkonnas.

Võta kaasa:
Digitaalne peegelkaamera
Objektiivid – soovitusliku fookuskaugusega 28mm kuni 180mm
Mälukaardid
Statiiv, mis võimaldab võimalikult madalat võttenurka
Sülearvuti, milles on Photoshop, kui peaks tekkima vajadus pilte retušeerida
Märkmik ja pastakas
Distantspäästik

Osta töötoa pilet.

54321
(0 votes. Average 0 of 5)
Leave a reply