SINU TEINE OBJEKTIIV

By in
514

Vajadus vahetada kaamera ees objektiive, viis lõpuks peegelkaamera leiutamiseni! Praktiliselt on võimatu luua nii universaalset objektiivi, mis oleks sobiv pildistamaks kõikides olukordades, pealegi kujutavad erinevad objektiivid pildil olukorda erinevalt ning see muudabki fotograafia loominguliseks ja huvitavaks.

Enamasti ostetakse esimese peegelkaameraga koos ka mingi n.ö. kitobjektiiv. Tavaliselt on see fookuskaugusega 18-55mm või 18-105mm suumobjektiiv. See sobib kindlasti paljudesse olukordadesse, kuid Sul on aeg anda endale uus võimalus ja veenduda, et uus objektiiv võib anda Sinu piltidele täiesti uue taseme.

Milline objektiiv võiks see olla? Pakume välja 50mm F/1.4G AF-S Nikkor või 50mm F/1.8G AF-S Nikkor.

Milleks see objektiiv sobib ja mida piltides muudab?

Esiteks on tegemist normaalobjektiiviga, mille vaatenurk täiskaader-sensoriga kaamera ees on 46 kraadi (poolkaader-sensoriga kaamera ees on tänu väiksema sensori äralõikefaktorile vaatenurk umbes 32 kraadi), mis vastab inimese ühe silma vaatenurgale. Seega see objektiiv näeb ümbritsevat maailma sarnaselt inimsilmale. Puuduvad moonutused ja võõras perspektiivi kujutamine. Valitud objektiivi kujutis on väga terav, suurepärase värviülekandega ning hea valgusjõuga. See viimane tähendab, et ka hämarates valgustingimustes on palju lihtsam pildistada!

Objektiiv sobib ideaalselt portreede tegemiseks, sest lahtisemat ava kasutades saate tausta mõnusalt pehme ja ebaterava, kui objekt millele teravus on seatud on  nõelterav. Kuna valgusjõud lubab teha lühema säriajaga pilte, on ka toas laste tegemiste pildistamine lõbus ja tulemuslik.

Kuna lähim tervaustamine on võimalik 45cm kauguselt, siis selle objektiiviga on võimalik teha ka väikestest asjadest tootefotosi ja pildistada lilli, ilma et peaks kohe makroobjektiivi investeerima.

Kui veel mainida, et nende objektiivide hind on kõigile headele omadustele vaatamata ikkagi väga taskukohane, siis seepärast on selle objektiivi valik kindlapeale minek!

54321
(0 votes. Average 0 of 5)
Leave a reply