HAMBAARSTIDE TÖÖVAHENDIKS ON KA FOTOAPARAAT

By in
510

Tänapäevaste ortodontiakeskuste igapäevaste töövahendite hulka kuulub ka digitaalne fotokaamera. Patsiendi probleemi kirjeldusest alates, raviprotsessi käigust ning kuni tulemuse saavutamiseni, jäädvustatakse ravi käik pildifailidena ning säilitatakse andmebaasides.

Nikoni D3000 kaamera sari on hambaarstide poolt palju laialdaselt kasutatav ja tunnustatud. Kaamera, mis algselt mõeldud eelkõige entusiastlikule fotohuvilisele, sobis suurepäraselt ka meditsiinitöötaja professionaalsesse kätte.

Praegu on kõige soodsamaks ja sobivamaks valikuks kaamera Nikon D3200. Sensor resolutsiooniga 24.2 megapikslit tagab detailse ülesvõtte madala müratasemega ning kirjeldab loomutruult kõik värvid.

Hambaarstide tööspetsiifikast lähtudes on kaamera kaal ja ergonoomika ülioluline. Kuna sageli tuleb kaameraga töötada vaid ühte kätt kasutades, siis kaamera kaal ei tohi olla suur. Nikon D3200 kaalub koos akuga ainult 500g. Kummist käepide tagab, et kaamerat on mugav hoida ning see ei libise käest.

Sobivaks objektiiviks on hambaarstidele Nikkor 85mm DX Micro f/3.5. Sobiv suurendusaste, kerge kaal (355g) ning valgusjõud võimaldavad edukalt teha lähivõtteid hammastest ning suuõõnest ning samas sobib objektiiv ka portreeplaanide pildistamiseks.

 

Kõige keerulisem ülesanne on valguse suunamine pildistamiseks suuõõnde. Tavaliste välklampide kasutamine ei tuleks kõne allagi, sest valgus peab olema võimalikult objektiiviga samast suunast. Siin on Nikonil pakkuda sobiv lahendus. Juhtmevaba makrovälgu süsteem R1C1 on täiuslik komplekt, kus välklambid on viidud objektiivi külgedele ning võimalus koos adapteriga valgustada väga kitsast ala otse objektiivi ees. Adapteri reflektorite ning hajutite piimjad pinnad ei tekita hammastele ja igemetele teravaid peegeldusi vaid valgustavad suud varjudevabalt.

Kui vajad asjatundlikku nõustamist kaamera ja lisatarvikute osas, siis astu sisse meie esindusse Tartu mnt. 84a, Tallinn.

54321
(0 votes. Average 0 of 5)
Leave a reply