Nikon annab teada projektist The Revisit: koostöö legendaarse rokifotograafi Mick Rockiga

By in
471

Mees, kes jäädvustas 70ndad pildile, teeb paljud oma legendaarsed fotod uuesti uue kaameraga Nikon Df.

Nikon toob avalikkuse ette projekti The Revisit, mis on koostöö legendaarse rokifotograafi ja eluaegse Nikoni kasutaja Mick Rockiga, kus nii fotograaf kui ka Nikon tuletavad meelde vanu aegu. Nikon võtab šnitti parimast, mis arhiivis leidub, andes uuele kaamerale Nikon Df 70ndate FM-seeria klassikalise kujunduse. Samal ajal uuendasime kaamerat uusima tehnoloogiaga, mida Mick Rock täielikult ära kasutab, et lisada oma kõige legendaarsematele piltidele, näiteks Debbie Harry ja Queeni omadele, uus ja värske nüanss.

Mick on terve oma elu maailma läbi kaamerasilma vaadanud ja teinud kõige meeldejäävamad pildid David Bowie’ist Ziggy Stardustina, kui ta kohtus suhteliselt tundmatu Bowie’iga 1972. aastal. Sealtmaalt pildistas ta glämmi, roki, pungi ja popmuusika (isegi räpi) tegijaid karjääri jooksul, millele muusikafotograafias vastast ei ole. Tema pildistatavate hulka kuulusid muu hulgas Lou Reed, Syd Barrett, Blondie, Queen, Iggy Pop, Sex Pistols, Ramones, Yeah Yeah Yeahs, The Killers, Lady Gaga, Janelle Monae, Snoop Dogg ja paljud teised.

Oma karjääri algul 60ndatel ja 70ndatel kasutas Mick populaarseid Nikkormati ja F-seeria kaameraid. Selles kõige uuemas projektis pildistab ta uue Nikon Df-iga, millel on nende Nikoni klassikaliste 35 mm filmiga peegelkaamerate kujundus ja uusimad tipptasemel funktsioonid. Nimelt toob Nikon Df esiplaanile vanamoodsad objektiivid, sest kaamera ühildub isegi mitte-AI NIKKOR-i objektiividega.

Eksklusiivses videos jalutab Mick New Yorgis, külastab taas inimesi ja kohti, mis inspireerisid tema esimesi töid, sealhulgas punkarite patupesana tuntud klubi CBGB, populaarset muusikute kohtumispaika Niagra East Village’is, kus Mick pildistas hiljuti bände The Black Keys ja Brandon Flowers. Ta räägib, kuidas ta lähtus oma kõige kuulsamate pildistatavate ainulaadsest karismast ja tehnikatest, mida ta on õppinud, et uutes rokkarites ja popmuusikutes sama välja kutsuda.

Projekti The Revisit käigus kasutas Mick oma vanu lemmikobjektiive, näiteks 28 mm objektiivi, millega ta tegi oma kuulsaima pildi Syd Barrettist. Peale selle annab ta nõu uutele tõusvatele tähtedele, kuidas teha tema legendaarsetest piltidest tänapäevaseid versioone. Tema kõige tuntum pilt Debbie Harryst (mida ta kutsub „Siniseks Debbie’ks”) on uuesti loodud lootustandva artisti Danielle Parente’iga. Tema neljaliikmeline bänd võttis omale aga Queeni rolli, et taasluua albumi „Queen II” eponüümiline plaadiümbrise foto, mis tehti uuesti „Bohemian Rhapsody” muusikavideo jaoks.

Rock kirjeldab oma koostööd Nikoniga järgmiselt: „Parim moodne kunst tugineb alati mineviku kõige olulisematele ajastutele, aga lisab uusi elemente. Seepärast ei suutnud ma ka vastu panna projektile The Revisit koos Nikoniga. Uue kaameraga Df oli see täpselt õige aeg: mu vanad objektiivid imeilusa ja suurepärase uue tehnoloogiaga kaamera küljes on olnud oivaline kogemus.

Df-i võlu on selles, et see sobib täielikult minu lähenemisega pildistamisele. See on paindlik ja reguleeritav: see on esimene digitaalkaamera, mis rahuldab täielikult minu alatist nälga. Ma liigun kogu aeg ringi ja otsin uusi nurki. Ma pildistan kiirelt ja vihaselt. See on minu jaoks täiuslik kaamera ja peale selle meenutab see mu vana usaldusväärset kaamerat. See paneb mind noorena tundma. Vastupandamatu!”

Dirk Jasper, Nikon Europe’i professionaalidele mõeldud toodete juht, ütleb: „Micki-sarnaste professionaalide jaoks ületasid NIKKOR-i algsed F-kinnitusega objektiivid piire ja alles nüüd saab neid samu palavalt armastatud objektiive hõlpsalt uue peegelkaameraga kasutada. Imeline on vaadata, kuidas Mick Rock kasutab Nikoni uut kaamerat Df. Mitte ainult kaamera välimus – mis on austusavaldus teise ajastu fotograafidele – ei sobi Mickiga suurepäraselt, vaid ta ühendab endas täpselt samamoodi parima vanast ja uuest.”

Projekti The Revisit kohta saate lisateavet lugeda siit.

 

Nikon Df

Df näitab kirge fotograafia vastu nii kujunduse kui ka funktsioonidega. See retrostiilis kaamera on klass omaette, luues täiesti uue ettekujutuse kaasaegsetest ühe objektiiviga peegelkaameratest. Kaameral on sama pildiandur, mis Nikoni lipulaeval D4. See pakub kompromissitut dünaamilist ulatust ja fenomenaalset valgustundlikkust: Nikon Df on Nikoni praegustest FX-formaadis mudelitest kergeim, kuid siiski on kaamera sama vastupidava ehituse ja töökindlusega, mida ootaksite kõrgetasemeliselt Nikoni kaameralt. Nii kaamerapuristidele kui ka disainiarmastajatele ideaalselt sobiv Nikon Df vallutab nende fotograafide südame ja mõistuse, kes suhtuvad oma kaamerasse sama suure kirega nagu oma kunstigi.

Mick Rock

Mick Rock on muusikafotograaf, kes on tuntud oma legendaarsete piltide poolest 1970ndate glämmrokkaritest, nagu Queen, David Bowie, Mick Ronson, Lou Reed, Kevin Ayers, Iggy Pop and The Stooges, Sex Pistols, Ramones ja Blondie. Ta on tuntud kui mees, kes jäädvustas 70ndad pildile, ja on terve elu kaamera taga veetnud. Teda võib usaldada nii fotograafia, moe kui ka stiili vallas ja ta andis hiljuti koos meie seast lahkunud Lou Reediga välja fotoraamatu „Transformer”. 

54321
(0 votes. Average 0 of 5)
Leave a reply