Nikon esitleb avalikkusele kaamerat Df. See on retrostiilis kõrgetasemeline peegelkaamera, mis on pühendatud fotograafiaarmastusele.

By in
597

Nikon tutvustab täna kaamerat Df. See on uut tüüpi peegelkaamera, mis on pühendatud puhtale fotograafiale.

Df väljendab oma esmaklassilise välimusega, mida on inspireerinud Nikoni ikoonilised 35-millimeetrised filmikaamerad, ja viimastest professionaalsetest mudelitest pärineva tehnoloogiaga kirge fotograafia vastu nii vormi kui ka funktsionaalsuse poolest. See retrostiilis kaamera on klass omaette ja loob täiesti uue ettekujutuse digitaalpeegelkaameratest. Kaameral on sama pildiandur mis Nikoni lipulaeval D4-l, see pakub kompromissitut dünaamilist ulatust ja fenomenaalset valgustundlikkust. See on Nikoni praegustest FX-formaadis mudelitest kergeim, kuid sellegipoolest on see Nikoni kõrgetasemeliste kaameratega võrreldes sama vastupidava konstruktsiooniga ja töökindel. Sobib täiuslikult fotograafile, kes naudib stiili ja disaini ning Nikon Df vallutab nende fotograafide südamed ja meeled, kes on oma kunsti suhtes sama kirglikud kui oma kaamera suhtes.

Nikon Europe’i professionaalsete toodete tootejuht Dirk Jasper ütleb: „Selle kaamera idee on algusest peale olnud puhas fotograafia. See on kaamera, mis tekitab soovi see kaasa haarata ja minna välja pildistama. Fotograafia tuum seisneb emotsioonides ja Df tabab sellega otse naelapea pihta. Selle ainulaadne kombinatsioon stiilsest retrodisainist ja professionaalsest tehnikast ei võimalda kaamerat harjumuspäraselt klassifitseerida. See meeldib pühendunud fotograafidele, kes naudivad kontseptsioonide ning ideedega töötamist, ja klassikalise disaini austajatele, kelle jaoks kaamera välimus peegeldab Nikoni pärandit, mis on alati olnud fotograafia esirinnas.”

Puhas fotograafia

Df-i keskmes on sama 16,2-megapiksline FX-formaadis CMOS-andur ja pildiprotsessor EXPEED 3, mis on olemas ka Nikoni profikaamerate juhtival kaameral D4. Selline võimas kombinatsioon professionaalsest kvaliteettehnoloogiast võimaldab Df-il tagada erinevate valgustingimuste korral suurepärast piltide terviklikkust. Fotodel on tõetruud ja hästi küllastunud värvid ning loomulik sügavus, seda isegi kõrge ISO-vahemikuga (ulatub märkimisväärse ISO 204 800-ni (ekvivalent)) pildistamisel.

16,2-megapiksline FX-formaadis (täiskaadris) CMOS-andur. Tänu optimeeritud tasakaalule FX-formaadis anduri suuruse (36,0 × 23,9 mm) ja efektiivsete pikslite arvu (16,2 miljonit pikslit) vahel pakub Df vapustava sügavuse ja detailidega, vähese müra ning laia dünaamilise ulatusega pilte.

Suurepärane valgustundlikkus. ISO-vahemikuga ISO 100–12 800 ning võimalusega laiendada ISO-ni 204 800 (ekvivalent) säilitab Df Nikoni suveräänse staatuse kehvades valgusoludes pildistamisel. Detailirohked ja minimaalse müraga pildid on võimalikud ka kõige keerulisemates valgustingimustes pildistades.

EXPEED 3. Alustades pilditöötlusega ja lõpetades edastamisega – Nikoni pilditöötlusmootor täidab vaevata andmemahukaid ülesandeid kiirust ja kvaliteeti ohverdamata. 16-bitine pilditöötlus pakub optimaalseid värve, täiuslikku tonaalsust ja minimaalset müra kogu kaadri ulatuses, luues sujuvaid, rikkalike detailide ja toonidega gradatsioone kogu skaalal kuni puhta valgeni välja, isegi kui pildistate JPEG-vormingus pilte. Peale selle on võimas EXPEED 3 kiire, täpne ja erakordselt energiasäästlik, mistõttu saab kaamerat kasutada muretult ka pikemate pildistamiste korral.

Kiire toimivus. Käivitusaeg on ligikaudu 0,14 s* ja katiku vabastamise viivitus on vaid 0,052 s*. Pidev suure kiirusega pildistamine on nii FX- kui ka DX-formaadis saadaval kiirusel kuni 5,5 kaadrit sekundis.

Ikooniline Nikoni disain: puutetundlik ja täpne mehaanika ning eeskujulik pildikvaliteet

Nikon Df võib välja näha nagu Nikoni ikoonilised 35-millimeetrised filmiga peegelkaamerad, kuid see on loodud vastama kaasaegsete digitaalfotograafide vajadustele. Kui olete kirglik fotograafiahuviline, siis teate, et pildistamine on sama rahuldustpakkuv kui valminud piltide nautimine, ja Df-il on vastupidav ehitus ning suurepärane ergonoomika, mis on teinud Nikoni nimest kestvuse ja töökindluse sünonüümi. Kaamera on loodud teie käskude täitmiseks ja see valmistab rõõmu igale fotograafile, kelle kireks on tabatud hetked ja fotograafia.

Elegantsed mehaanilised nupud. Mugavus kohtub mehaaniliste sooneliste nuppude kaudu juhtimisega, mis teeb kasutamise lihtsaks ja turvaliseks. Nuppudega saate eraldi määrata ISO-tundlikkust, särikompensatsiooni, säritusrežiimi ja vabastusrežiimi, mis võimaldab teile kaamera menüüd kasutamata juurde pääseda kõikidele parameetritele, mis on liikumatute piltide tegemisel olulised.

Hõlpsalt kaasaskantav. Kogege FX-formaadis pildistamise loomingulist elamust kõikjal, kuhu lähete, seda tänu kompaktsele korpusele, mis kaalub ilma akuta umbes 710 g. Karmidele tingimustele vastupidavaks loodud kaameral on tugev, ent kerge magneesiumisulamist ülemine, alumine ja tagakate ning kaamera on sama ilmastikukindel kui Nikoni peegelkaamera D800, tagades parema vastupidavuse niiskusele ja tolmule.

Vastupidav katik. Väga täpset katikut on katsetatud 150 000 tsükliga maksimaalse säriajaga 1/4000 sekundit ja see võimaldab välklambi sünkroonimist kiirusega kuni 1/200 sekundit.

Isepuhastuv andur. Vähendab tolmu kogunemist pildianduri ette.

Energiasäästlik disain. Võimaldab teha ligikaudu 1400 kaadrit* (kasutades akut EN-EL14a üksikkaadri režiimis).

Klassikalised detailid. Kaamera Df korpus on klassikaliselt must või mustade esiletõstudega hõbedane. Tekstuuriga käepide, mehaanilised nupud ja lame ülemine paneel ulatuvad tagasi Nikoni ikoonilise filmipõhiste peegelkaamerateni, nagu F2 ja F3, ning graafiline kasutajaliides on originaalselt ühevärviline.

Vanamoeline klaas: ühildub mitte-AI objektiiviga

Astudes puhtale fotograafiale pühendumises ühe sammu kaugemale kui mis tahes muu praegu turul olev peegelkaamera, demonstreerib Df ainulaadset kokkupandavat mõõturi ühenduse hooba, mis võimaldab isegi vanamoodsaid mitte-AI NIKKOR-i objektiive otse kaameraga ühendada. Nikoni objektiivid on maailmas tuntud oma optilise ülemvõimu poolest ja sel aastal tähistab NIKKOR 80. aastapäeva. Algseid F-kinnitusega NIKKOR-i objektiive kasutavad fotograafid ületavad piire ja neid samu objektiive armastavad tänapäeval paljud. Kuid kuni tänaseni ei ole olnud võimalik kasutada neid hõlpsasti koos kaasaegse peegelkaameraga.

Mitte-AI objektiiviga režiimis A (ava prioriteet) või M (käsitsi) pildistamisel võimaldab Df täisapertuurmõõtmist, mis on AI-objektiivide oma ekvivalent. Objektiivi omadusi, nagu fookuskaugus ja kõige maksimaalsem ava säte, saab hõlpsasti määratleda lihtsate kaamera sätetega, võimaldades kaameral ära tunda ava sätet ja arvutada õiget säritust.

Suurepärase kvaliteediga liikumatud pildid

Df-i tipptasemel pilditehnoloogia tagab võimalikult terviklikud liikumatud pildid. Koos muljetavaldava pildianduri ja töötlusprotsessoriga töötav kaamera ülitundlik automaatse teravustamise süsteem ning kaadrikiirus 5,5 kaadrit sekundis võimaldavad isegi kõige ootamatutes olukordades erakordse täpsusega pildistada. Samal ajal pakuvad täiustatud laotuspunkti valge tasakaalu mõõtmine ja sellised funktsioonid nagu kaheteljeline elektrooniline virtuaalne horisont, tipptasemel optiline pildiotsija ja reaalaja vaates pildistamine väärtuslikku kompositsioonivabadust.

Ülitundlik automaatne teravustamine Multi-CAM 4800 39-punktise AF-süsteemiga. Tundlikkus kuni –1 EV, ühildub objektiividega kuni f/8 ja hõlmab nelja automaatse teravustamise ala režiimi (sh ruumiline kalkeerimine), Df-i automaatse teravustamise süsteem võimaldab kogu kaadri kiiret ja täpset katvust, seda isegi keerulistes valgustingimustes.

Laotuspunkti valge tasakaalu mõõtmine. Df võimaldab väga täpset käsitsi valge tasakaalu seadistamist, lastes teil reaalaja vaates pildistamisel kiiresti määrata valitud kindlale kaadri alale laotuspunkti valge tasakaalu.

Stseenituvastussüsteem. Kaamera pildiandur ja selle 2016-piksline RGB-andur annavad üksikasjalikud andmed kaadrituvastussüsteemile, mis optimeerib säritust, automaatset teravustamist ja valge tasakaalu vahetult enne katiku vabastamist, tagades teravate kujutistega pildid.

Tipptasemel optiline pildiotsija. Klaasist pentaprismaga pildiotsija pakub ligikaudu 100% kaadri teravussügavust ja 0,7-kordset suurendust ning ka DX-kärpimise režiimi pildiotsija tähistusega.

Suur 8 cm (3,2 tolli) 921 000-punktine LCD-ekraan laia vaatenurga ja tugevdatud klaasiga. Pakub eredat ja kirgast piltide taasesitust ulatusliku värvide reproduktsiooni võimalusega.

Kaheteljeline elektrooniline virtuaalne horisont. Horisontaalse (horisontaalne kalle) ja vertikaalse (ette ja taha kalle) kaldenurga andmeid saab kinnitada LCD-ekraani kaudu ning horisontaalse kaldenurga teavet pildiotsija kaudu.

Reaalaja vaade. Reaalaja vaates pildistamisel aitab kompositsioone luua valikuline abiruudustik suhtega 1 : 1 või 16 : 9 ning kontrastitajuga automaatse teravustamise süsteem on ülimalt mugav kasutada, täpne ja kiire. Säritust saab kinnitada ka lihtsalt M-režiimis (käsitsi) pildistades eelvaatenuppu vajutades.

Kaameras olemasolevad tööriistad

Olenemata sellest, millisele fotograafiale te keskendute, on Df-i loominguliste ja praktiliste funktsioonide valikus olemas nii teie eelistatud pildistamisstiili kui ka loomingulise visiooniga sobivad funktsioonid.

Vaikne vabastusrežiim. Ideaalne diskreetse pildistamise jaoks, kaamera peegli naasmise mehhanismi heli vähendatakse sarivõtte ajal märkimisväärselt.

Kärpimisrežiimid. DX-formaat ja suhe 5 : 4. DX-objektiivi kinnitamisel saab DX-kärpimise režiimi lubada automaatselt.

HDR-režiim (suur dünaamiline ulatus). Jäädvustab ühe ülesäritatud ja ühe alasäritatud kaadri ühe katikuvabastusega. Vahemikku saab laiendada kuni ±3 EV-ni, et saavutada erinevaid, küllastumist ja toonigradatsiooni täis võtteid, samas kui kahe säritusviisi kohtumisalade piiri saab loomulikuma välimuse saavutamiseks reguleerida.

Aktiivne D-Lighting. Nikoni Aktiivne D-Lighting säilitab automaatselt nii varjulises kui ka valgustatud alas asuvad detailid, luues suure kontrastsusega olukordades pildistamisel hämmastavaid loomuliku kontrastiga pilte.

Retušeerimismenüüd. Menüüd hõlmavad valikuid punasilmsuse ja värvitasakaalu korrigeerimiseks ning RAW-töötluseks ja suuruse muutmiseks. Peale pehme filtri efektide kuuluvad filtriefektide hulka ka Skylight (taevavalgus), Colour Intensifier (värvi intensiivistaja) ja Cross Screen (täheefekt). Kiire retušeerimise funktsioonide hulka kuuluvad moonutuse juhtimine, perspektiivikontroll, sirgestamine ja kalasilm-objektiiv.

Picture Controlid. Kohandavad teie fotode väljanägemist enne jäädvustamist peenhäälestuse parameetritega, nagu teravus, küllastumine ja värvitoon.

Nikoni süsteem

FX-formaadis kaameraga sarnaselt ühildub Df täielikult Nikoni laia valiku NIKKOR-i objektiividega ja kaameraga on kaasas Nikoni populaarse objektiivi AF-S 50mm f/1.8G NIKKOR eriväljaanne. Nüüd täiendab Df-kaamera korpust retrohõngulisus, see objektiiv on Nikoni tootesarjas üks populaarsemaid tänu oma kompaktsele ja kergele ehitusele ning kiirele suurimale avale f/1,8.

Peale NIKKOR-i objektiivide aitab Nikoni suur fotovarustuse ja lisatarvikute valik teil oma ideid lõpututel viisidel realiseerida. Neile fotograafidele, kes soovivad valgusega loomingulised olla, pakub Nikoni juhtiv loovvalgustussüsteem mitmekülgses valikus kiirvälke, mida saab kasutada juhtmevaba välklambiga pildistamiseks või kaamerale kinnitamiseks. Piltide edastamiseks võimaldab Nikoni mobiili juhtmevaba ühenduse adapter WU-1a fotosid otse kaamerast nutiseadmesse edastada; ja kaugpildistamise tugi tuleb Nikoni juhtmevaba vastuvõtja WR-R10 ja juhtmevaba saatja WR-T10 kaudu, mis laseb teil kaamera põhilisi funktsioone kaugelt juhtida, isegi kui teie ja kaamera vahel on objekte.

Valikulised lisatarvikud

Ainulaadsed nahast rihmad ja kotid on saadaval klassikalises mustas ja pruunis värvitoonis.

Saadaval alates 28.11.2013.

TELLI KOHE!

54321
(0 votes. Average 0 of 5)
Leave a reply