Nikon esitleb avalikkusele oma uut NIKKORi kroonijuveeli – objektiivi AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G

By in
509

Nikon teatas täna uue, pildikvaliteedi piire avardava ja erakordse FX-formaadis põhiobjektiivi AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G turule toomisest.

See uus kiire põhiobjektiiv, mis on erakordse pildikvaliteedi saavutamiseks ülima hoolikusega valmistatud, on tõesti klass omaette.

Selle kujunduspõhimõte on austusavaldus Nikoni legendaarsele objektiivile Noct-NIKKOR, samas kui täiesti uus optiline ehitus tagab jalustrabava teravuse, kontrastsuse ja eraldusvõime. Täisavaga pildistamisel suurepärase lahutusvõime, detailse bokeh-efekti ja ületamatu jõudlusega on see omapärane objektiiv mõeldud just neile, kes on hämaras pildistamise Püha Graali otsinguil või kes tahavad tõeliselt isikupärast objektiivi.

Nikon Europe’i objektiivide, tarvikute ja tarkvara tootejuht Zurab Kiknadze sõnab: „Innovatsioon optilise disaini valdkonnas on käinud pika tee ning Nikoni NIKKOR-i objektiivide optiliste ja mehaaniliste omaduste pidev täiustamine tagab, et need suudavad ümbritsevat maailma ülima põhjalikkusega jäädvustada ja reprodutseerida. Isegi neid edasiarendusi arvesse võttes juhtub harva, et valmis saab selline objektiiv nagu AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G: selle omadused ja näitajad ületavad mõõtmisstandardeid. Tegemist on objektiiviga, millel on oma nägu – see, mida saab lõplikku pilti vaadates vaid kõrgelt hinnata. On vähe objektiive, mis lähevad ajalukku klassikana, ja see on kindlasti üks neist.”

Moodne legend

AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G toob Nikoni maineka Noct-NIKKOR-i eelised tänapäevasesse suure eraldusvõimega pildistamisesse. Tänu ühistele pingutustele objektiivi arendamisel suutsid Nikoni disainerid lisaks kooma helkluse olulisele vähendamisele ja detailselt sujuva bokeh-efekti lubamisele suurendada märgatavalt ka teravust, kontrastsust ja eraldusvõimet. Tulemuseks on ainulaadne objektiiv, mis võimaldab erakordselt esteetilist juhtimist, lastes fotograafidel end väga mitmekülgselt väljendada ja luua teistest eristuvaid pilte.

Joonistamine valgusega

Arukate fotograafide nõuetele vastamiseks loodud objektiivi AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G erakordne lahutusvõime võimaldab stseeni iga üksikasja jäädvustada eriti suure eraldusvõimega ja kadudeta. Objektid renderdatakse teravalt, kui pildistate kõige suurema avaga f/1,4, ning ka kaugetest objektidest või vähese valgusega stseenidest saab suure kontrastsusega pildid, ilma et peaksite ava vähendama. Sagitaalse kooma helklus minimeeritakse tõhusalt kogu kaadris, nii et punktvalgusallikad, nagu tänavalambid, reprodutseeritakse täpsete ümmarguste punktidena isegi pildi servas, võimaldades jäädvustada enneolematuid ööstseene.

Detailne bokeh-efekt

Tänu oma ainulaadsele optilisele kujundusele loob AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G detailse bokeh-efektiga ja lisasügavusega pilte. Kuna pildi hägususe intensiivsus muutub sujuvalt teravustatud punktist eemale liikudes, ilmub bokeh-efekt ilma teravate üleminekuteta. Peale selle annab bokeh-efekti sujuv üleminek fookuspunktist taustale uskumatult loomuliku sügavuse. Mõõtes eraldusvõime ja bokeh-efekti määra pildi üksikutel tasanditel (esiplaani, fookustasandi ja tausta vahel), saavutasid Nikoni disainerid eraldusvõime ja objektiivi moonutuse suurepärase tasakaalu. Tulemuseks on kolmemõõtmeline ilme, mida ei saa mõõta MTF-kõveratega. Eelised laienevad ka videotele: fookust tõmmates muutub bokeh-efekt uskumatult sujuvalt, andes erakordse eelise atmosfääristseenide filmimisel.

Tunnustatud NIKKOR-i kvaliteet

Nikoni kattematerjal Nano Crystal Coat annab erakordselt hea peegeldumisvastase efekti kogu nähtavas valgusulatuses, vähendades tõhusalt varikujutisi ja helklust ning suurendades piltide selgust ja kontrastsust. Kolme elemendiga kinnitatud objektiivitehnika tagab nii optilise selguse kui ka peegelduse vähendamise ning eesmine objektiivielement asub sügaval objektiivitorus, et tagada helkluse ja varikujutiste tõhus vähendamine ka väheses valguses. Nikoni SWM (Silent Wave mootor) tagab sujuva, vaikse ja kiire automaatse teravustamise ning selle ehituskvaliteet on kindel.

Objektiiviga tuleb kaasa spetsiaalne objektiivi päikesekaitse ja pehme kott.

Saadaval alates 31.10.2013, telli ette!.

54321
(0 votes. Average 0 of 5)
Leave a reply