EKSPERDI SOOVITUS: Kolm valgusjõulist ning superkvaliteediga objektiivi Sinu fotovarustusse.

By in
516

Otsus üleminekuks kompaktkaameralt (või ka mobiiltelefonilt) peegelkaamera kasutamisele tehakse enamasti selle mõttega, et pildikvaliteedis saavutada suur samm paremuse poole. Reeglina on juba peegelkaamera koos komplektis oleva objektiiviga toonud paljudele rahulolu. Tahan aga meelde tuletada peegelkaamera loomise ideed – et kaamera ees oleks võimalik vahetada objektiive vastavalt võttesituatsioonile ning saavutada loomingulisi eesmärke. Peegelkaamera, mis omab vaid ühte võimalikku objektiivi, ei oma seda potentsiaali mille annab erinevate objektiivide kasutamine.

Soovitan Sulle kolme erineva fookuskaugusega ning väga heade pildiomadustega suurepärase valgusjõuga objektiive, mis viivad Sinu fototehnika kvaliteedi täiesti uuele tasemele ja seda väga mõistliku hinnaga. Enamasti on valgusjõulised suumobjektiivid päris kallid soetada. Fikseeritud fookuskaugusega objektiiv on ehituselt lihtsam, kvaliteedi osas ei tule teha mingeid kompromisse, nende tootmine on odavam ning sellest tulenevalt ka hind soodsam.

AF-S DX NIKKOR 35mm f/1.8G

See objektiiv on mõeldud kasutamiseks spetsiaalselt DX formaadis sensoriga Nikoni kaameratele. Valgusjõud  f/1.8 on suurepärane näitaja, seega saad kasutada võttepaiku, kus valgust on kesisemalt. Kaamera ees on objektiivi vaatenurk 44 kraadi. Lähim teravustamine vaid 30 cm kauguselt.

Objektiiv sobib väga hästi reportaažfoto pildistamiseks. Samuti on objektiiv hea portreteerimiseks sellises olukorras, kus vajame natuke laiemat võttenurka, et inimesi täispikkuses pildile saada. Suurepärane teravus ning värviülekanne tagavad ka perfektsed võtted loodusmaastikele, eriti kui on tegemist hämariku või kauni valgusmänguga. 

AF-S NIKKOR 50mm f/1.8G

Normaalobjektiiv mis sobib nii DX kui FX sensoriga kaameratele. Ammu ennast tõestanud objektiiv ning paljude lemmik. Kompaktne ja kergekaaluline objektiiv,  mis annab suurepärase teravusega kujutise, samas f/1.8 tagab pehme tagaplaani ja kauni bokeh efekti piltidel. Sobib portreede pildistamisel ning tasub kindlasti proovida paljudes erinevates olukordades. See objektiiv kirjeldab maailma sarnaselt inimsilmale. Normaalobjektiivi eripäraks ongi see, et ei teki mingeid perspektiivimoonutusi. Teada on, et teleobjektiividel surutakse perspektiiv kokku ja lainurkadel venitatakse välja (objektid tunduvad fotol üksteisest asetsemas kaugemal kui tegelikkuses). Kui soovid maailma tõetruult pildistada, siis see on just õige objektiiv. Tänane eripakkumine

AF-S NIKKOR 85mm f/1.8G

Seda võib pidada portreeobjektiivide klassikaks. Suurepärane valik nii stuudiosse kui loodusesse. Sobiv nii DX kui FX kaameratele. Ülikiire ja vaikne teravustamine. Täiesti kompromissitu teravus kuni viimse detailini. Loomulik värviülekanne ja pehme taust teevad sellest objektiivi millega on tulemused inimeste suures plaanis pildistamisel nauditavad. 85mm fookuskaugus muutub DX kaamera ees pea 128mm fookuskauguseks. See annab võimaluse portreteerida distantsilt ning puudub vajadus pildistamisel modellile kaameraga väga lähedale minna. Portreteeritav tunneb ennast palju mugavamalt ning vabamalt.

54321
(0 votes. Average 0 of 5)
Leave a reply