AF-S NIKKOR 80–400mm f/4.5-5.6G ED VR telefoto suumobjektiiv – uuendatud klassika

By in
600

Nikon toob täna avalikkuse ette uue FX-formaadis telefoto suumobjektiivi laia 80­400 mm fookusulatuse ja suurepärase optilise disainiga.

Nikoni ülipopulaarse AF 80400 mm telefoto-objektiivi kauaoodatud uuendusel, uuel AF-S 80400mmf/4.5-5.6G ED VR telefoto suumobjektiivil on täiustatud optiline konstruktsioon, mis täidab vaevata tänapäevaste ühe objektiiviga digipeegelkaamerate nõudmisi.

Objektiiv sobib hästi eluslooduse, maastike ja spordiürituste pildistamiseks, kattes kogu ulatuse keskmisest super-telefotoni. See pakub suurepärast optilist jõudlust mitmesugustes tingimustes ja Nikoni stabiliseerimissüsteem võimaldab suumiulatuses kuni neljaastmelist kompensatsiooni, seda isegi 400 mm pealt.

Zurab Kiknadze,, Nikoni Euroopa osakonna objektiivide, tarvikute ja tarkvara tootejuht, räägib:

„Nikoni algne automaatse teravustamisega 80–400 mm objektiiv oli turuletoomise hetkel midagi revolutsioonilist. Esimese NIKKORi objektiivina, kus läbimurdeline stabiliseerimistehnoloogia ühendati universaalse telefoto ulatusega, mahutades selle suhteliselt kompaktsesse ja hõlpsalt kaasaskantavasse korpusse, muutus see kiiresti lemmikuks. Nüüd on seda uue põlvkonna ühe objektiiviga digipeegelkaamerate jaoks täiustatud. Objektiivi AF-S (üksikservo automaatse teravustamise) versioon pakub oluliselt paremat automaatse teravustamise mehhanismi, suuremat stabiliseerimiskompensatsiooni ja täiustatud optilist ehitust. See objektiiv on oma eelkäija vääriline järglane, nii et oleme kindlad selle edu kordumises.”

Optiline võimekus

Väljatöötamise aluseks olid kiired ja kõrge eraldusvõimega digipeegelkaamerad, nii et uues optilises konstruktsioonis on 20 elementi 12 rühmas. Objektiiv on loodud pakkuma suurepäraseid tulemusi igasugustes tingimustes, olles varustatud Nikoni Nano Crystal Coati, nelja ED-klaaselemendiga (eriti madal dispersioon) ja ühe Super ED klaaselemendiga. Nano Crystal Coat kaitseb varikujutiste ja sisepeegelduste eest, ED-klaas aitab korrigeerida kromaatilist aberratsiooni ja optilisi värvidefekte, mis võivad eriti pikema fookuskauguse korral tekkida.

Nelja astme eelis

Stabiilsuse suurendamiseks kogu suumiulatuses pakub stabiliseerimismehhanism kompensatsiooni, mis võrdub ligikaudu neli sammu pikema säriajaga. Harilikus ja aktiivse stabiliseerimise režiim pakuvad stabiilset pildistamist kaamera erinevas mahus ja kiirusega liikumisel, automaatne statiivituvastus aga stabiliseerib katiku vabastamist kaamera kinnitamisel statiivile.

Usaldusväärne töövahend

Laia 80400 mm ulatuse ja suhteliselt hea kaasaskantavusega konstruktsiooni tugev kombinatsioon teeb sellest objektiivist ülimugava vahendi, mis täidab enamikku telefoto nõudeid. Teravustamisaega saab teatud kauguselt pildistamisel vähendada, kasutades kahe sättega teravustamispiiri lülitit (FULL ja ∞–6 m).  Automaatne teravustamine töötab isegi siis, kui 1,4-kordne telekonverter on ühendatud f/8-objektiiviga ühilduva kaameraga.

See on usaldusväärne töövahend: kvaliteetsel ergonoomilisel konstruktsioonil on metallkinnitus ja ilmastikukindel kummitihend. Sisseehitatud silindri lukk ennetab silindri pikenemist omaenda raskuse all, kui objektiivi ei kasutata.

Objektiiviga on kaasas objektiivi kaas (LC-77), varjuk (HB-65), kott (CL-M2) ja eemaldatav statiivijalg, mis parandab tasakaalustatust ja võimaldab statiivile kinnitatud kaamera mugavamat lülitumist rõht- ja püstpaigutuse vahel.

54321
(0 votes. Average 0 of 5)
Leave a reply