Suurendage oma haaret Nikoni uue AF-S NIKKOR 800mm f/5.6E FL ED VR objektiivi ja spetsiaalse telekonverteriga

By in
619

Nikon toob täna turule uue supertelefoto objektiivi ühekordse fookuskauguse ja spetsiaalse telekonverteriga. Objektiiv AF-S NIKKOR 800mm f/5.6E FL ED VR koos telekonverteriga AF-S TELECONVERTER TC800-1.25E ED kasutab kõrgtehnoloogilisi komponente ja täiustatud tehnoloogiaid, mis tagavad väiksema kaalu, parema käsitsetavuse ja kvaliteetsemad pildid. See on esimene NIKKORi objektiiv, mis kasutab keerukaid tehnoloogiaid ja materjale nagu membraani elektromagnetiline juhtimine ja objektiivi fluoriitelemendid, seda koos hästi järeleproovitud funktsioonidega nagu stabiliseerimine ja Nano Crystal Coat.

See esmaklassiline, NIKKORi tootevalikus pikima fookuskaugusega objektiiv, on ideaalne valik professionaalsetele spordi- ja pressifotograafidele. Kui objektile pole võimalik läheneda, pakub AF-S NIKKOR 800mm f/5.6E FL ED VR lisaulatust, mis toob objekti kaamerale lähemale.

„Seda objektiivi arendades mõtlesime kõige pühendunumate professionaalsete fotograafide nõudmistele,” ütleb Zurab Kiknadze, Nikon Europe’i objektiivide, tarvikute ja tarkvara tootejuht. „Me ei piirdunud ainult üldiselt raske supertelefoto kaalu vähendamise ja objektiivi põhjaliku varustamisega NIKKORi uue tehnoloogiaga, vaid läksime kaugemale – lõime erihäälestusega telekonverteri, et suurendada objektiivi fookuskaugust ja kindlustada, et see täie õigusega hõivaks lipulaeva koha meie supertelefoto objektiivide valikus.”

Nikon teatas objektiivi AF-S NIKKOR 800mm f/5.6E FL ED VR arendustööst 2012. aasta suvel. Objektiivi prototüüpe näidati Kölnis Photokinas ja katsetati suurtel spordiüritustel, kus need said väga positiivset tagasisidet.

Kerge fluoriitelementidega korpus

Sellise erakordselt suure ulatusega objektiivi kohta on AF-S NIKKOR 800mm f/5.6E FL ED VR üllatavalt kerge ja hästi tasakaalustatud. Kuidas see on saavutatud? Korpus on tehtud kergest ja vastupidavast magneesiumisulamist, lisaks töötasime välja kõrgetasemelise kahe fluoriitelemendiga optilise süsteemi.

Optilises süsteemis on kokku 20 elementi 13 rühmas, sealhulgas kaks fluoriit- ja kaks ED-elementi. Eesmises kahes elemendis fluoriidi kasutamine teeb objektiivi esiosa kergemaks ja nihutab selle raskuskeskme tahapoole, tagades kasutusmugavuse ja stabiilse töö. Fluoriitelemendid tagavad ka suurepärase optilise jõudluse, pakkudes suurt läbivuskiirust minimaalse kromaatilise aberratsiooni ja palju väiksema dispersiooniga kui parim ED-klaas. Nikoni peegeldusvastane Nano Crystal Coat kindlustab selged pildid minimaalse helkluse ja varikujutistega.

Objektiivil on ka kaitsev kumer meniskklaas ning sellega on kaasas 52 mm NC filter. Objektiivi taga on koguni mugav hoidik 52 mm filtri sisselibistamiseks.

Väga täpne elektromagnetiline objektiiviava juhtimine

Ava juhtimine on väga täpne tänu elektromagnetilisele objektiiviavale, vigu esineb ülivähe.See täpne mehhanism tagab ka parema stabiilsuse automaatsärituse juhtimisel pideva võtterežiimi ajal ja suurema täpsuse, eriti objektiivi kasutamisel telekonverteriga, mis nõuab kahekordset ava ühendamist.

Stabiilsuse suurendamiseks pakub stabiliseerimismehhanism kompensatsiooni, mis võrdub ligikaudu neli sammu kiirema säriajaga. Harilikus ja aktiivse stabiliseerimise režiim pakuvad stabiilset pildistamist kaamera erinevas mahus ja kiirusega liikumisel, automaatne statiivituvastus aga stabiliseerib katiku vabastamist kaamera kinnitamisel statiivile. AF-S NIKKOR 800mm f/5.6E FL ED VR varustusse kuulub ka integreeritud statiiv, mis parandab tasakaalu statiivile kinnitamisel.

Objektiiv sisaldab kompaktset SWM (Silent Wave Motor) süsteemi kiireks ja täpseks teravustamiseks.  Kasutusel on kolm teravustamisrežiimi: A/M (automaatne teravustamine käsitsi muutmisega, automaatse teravustamise prioriteedi režiim), M/A (hetkega lülitumine automaatselt teravustamiselt käsitsijuhtimisele mis tahes automaatse teravustamise režiimis) ja M (käsitsi).

Spetsiaalne telekonverter

Iga objektiiviga AF-S NIKKOR 800mm f/5.6E FL ED VR on kaasas AF-S TELECONVERTER TC800-1.25E ED – esimene telekonverter, mis kasutab ED-klaasist elementi kromaatilise aberratsiooni korrigeerimiseks (probleem, mille suhtes suure fookuskaugusega objektiivid on eriti tundlikud).

See telekonverter on loodud spetsiaalselt objektiiviga AF-S NIKKOR 800mm f/5.6E FL ED VR kasutamiseks (ei müüda eraldi). Iga telekonverter on kohandatud konkreetse objektiiviga, et säilitada selle hämmastav optiline võimekus, samas pikendades objektiivi fookuskauguse 1000 mm-ni.

Objektiiv ja selle juurde kuuluv spetsiaalne telekonverter tarnitakse mugava ja ohutu transpordi nimel jäigas kandekotis (CT-801).

Tehnilised andmed

  • Fookuskaugus: 800 mm
  • Suurim ava: f/5,6
  • Vähim ava: f/32
  • Objektiivi ehitus: 20 elementi 13 rühmas (lisaks üks kaitseklaas)
  • Objektiiviava labade arv: 9 (ümarad)
  • Lähim teravustamiskaugus: 5,9 m (19,4 jalga) automaatse teravustamise režiimis; 5,8 m (19,0 jalga) käsitsi teravustamisel.
  • Filtri/kinnituse suurus: 52 mm
  • Läbimõõt x pikkus: umbes 160 x 461 mm (6,3 x 18,1 tolli)
  • Kaal: umbes 4590 g (161,9 untsi) või 4725 g (166,7 untsi) kinnitatud telekonverteriga
  • Märkused: kaasas on spetsiaalne AF-S TELECONVERTER TC800-1.25E ED
54321
(0 votes. Average 0 of 5)
Leave a reply