Nikon tutuvustab kahte kompaktset supersuum-kaamerat: COOLPIX P520 ja COOLPIX L820

By in
589

Nikon Europe toob täna avalikkuse ette kaks uut lisandust oma võimsate supersuum-kaamerate seeriale. P520, mille võimsale NIKKORi 42-kordse suurendusega optilise suumiga objektiivile on lisatud uuel tasemel objektiivi nihke stabiliseerimismehhanism, 8,0 cm (3,2-tolline) kahes suunas pööratav LCD-ekraan, täis-HD videosalvestus ja sisseehitatud GPS, on ideaalne kaamera kirglikule fotograafile, kes soovib kasutada suure fookusulatuse pakutavaid võimalusi kompaktses korpuses. Klassikalise väljanägemisega L820 aga on varustatud NIKKORi 30-kordse suurenduse, äärmiselt laia nurga ja optilise suumiga objektiiviga, ent on kergesti kaasaskantav ja lihtne kasutada. Selle juurde kuulub ka 16-megapiksline CMOS-andur, 7,5 cm (3-tolline) LCD-ekraan, objektiivi nihke stabiliseerimine ja täis-HD videosalvestus.

“Tänu oma fookusulatusele, mis katab vahemiku 24 mm lainurkvõtetest kuni 1000 mm super-telefoto kaugvõteteni, toob P520 pildistamisobjekti lähemale, kui oleksite iial võimalikuks pidanud,“ selgitab Nikon Europe’i tootejuht Nicolas Gillet. “See sobib ideaalselt igaühele, kes tahab pildistada ükskõik kust, olgu kontserdi tagareast või safaril viibides, ja soovib seejuures säilitada täieliku käsitsijuhtimise. L820 aga pakub lihtsamat võimalust supersuumi võimaluste nautimiseks. Täis-HD videot koos salvestamise ajal töötava optilise suumiga pakuvad mõlemad kaamerad, see muudab filmitud materjali väga stabiilseks.“
 

P520 – suum üle ootuste

COOLPIX P520 on äärmiselt mitmekülgne poolprofessionaalne kaamera, mis sobib pildistamiseks igas olukorras. Selle 42-kordse suurendusega NIKKORi objektiiv, mis on üks võimsamaid turul, pildistab ühesuguse kergusega nii lähiportreid kui ka kaugeid maastikke.

Isegi täissuumi puhul aitavad tagantvalgustusega 18-megapiksline CMOS-andur ja täiustatud objektiivinihke stabilisaator tagada stabiilsed kaadrid ja teravad võtted, olgu valgus milline tahes. Samal ajal lubab kahes suunas pööratav 8,0 cm (3,2-tolline) 921 kilopunktine LCD ekraan fotograafil loominguline olla ja proovida pildistamist erinevate nurkade alt. Suurepärane kõrge eraldusvõimega ekraan on samasugune nagu Nikoni professionaalsetel digipeegelkaameratel, kaetud peegeldusvastase kihiga ja selle värvirenderdus ning pildi eredus on oma klassi parimad.

Edasijõudnud kasutajale pakub P520 täielikku kaamerasätete juhtimist, selle režiiminupp võimaldab ligipääsu särituse käsijuhtimisele (P/S/A/M) ning kasutajarežiimile, mis häälestab kaamera hetkega teie lemmikseadetele. Ühe puudutusega käivituv täis-HD videorežiim võimaldab hetkega lülituda video salvestamisele ja sisseehitatud GPS salvestab pildistamiskoha geotagi kujul pildi andmetesse – see teeb P520-st ideaalse matkakaamera. Valikvarustusena pakutav Wi-Fi tongel laseb pildid ja videod silmapilkselt suvalisse nutiseadmesse* saata, kust on lihtne neid internetti üles laadida.

COOLPIX P520 on saadaval kolmes värvitoonis: Tumehõbedane, must ja punane, ning selle soovitatav jaemüügihind on 459 Eur.

 

L820 – Käepärased funktsioonid igaks olukorraks

30-kordse suurendusega NIKKORi supersuum-objektiiv ja täis-HD videosalvestus teevad COOLPIX L820-st targa kaamera, mis mõtleb teie eest. Easy Auto režiim (lihtne automaatrežiim) aitab teil leida olukorrale sobivaimad seaded ja muudab pildistamise lihtsaks; märkimisväärselt tundlik 16-megapiksline tagantvalgustusega CMOS-pildiandur tagab detailirikkad pildid ka hämaras valguses.

Tänu L820 laiale fookuskaugusele õnnestuvad ühtviisi hästi nii äärmiselt laia nurgaga võtted näiteks hingematvast rannamaastikust kui ka super-telefoto kaugvõtted näiteks kaugel laineharjal sõitvast surfarist. Selle nutikas küljehoob laseb paari sekundiga ühelt vaatelt teisele ümber lülituda ja tagab sujuva, stabiilse suumimise kogu fookuskauguse ulatuses nii filmimisel kui ka pildistamisel. Seejuures garanteerivad neli automaatset hägususvastast funktsiooni pildi teravuse. Kui hetk väärib videosse salvestamist, lülitab salvestusnupp ühe puudutusega sisse täis-HD (1080 p) videorežiimi ja suur 7,5 cm (3,0 tolline) LCD-ekraan kuvab salvestatud materjali selgelt nii päeval kui ka öösel.

COOLPIX L820 on saadaval neljas värvitoonis: ploomikarva, sinine, punane või must, ja selle soovituslik jaehind on 265 Eur.

 

Nikon COOLPIX P520: Lisafunktsioonid

  • Automaatne HDR-režiim: liidab kaks ühe katikuvabastusega tehtud erinevate säriaegadega võtet kokku, mille tulemuseks on laia dünaamilise ulatuse ja rikkaliku värvigradatsiooniga pilt – meeldejäävalt detailsed värvitoonid igas olukorras.
  • Macro mode (makrorežiim): laseb teravustada väga lähedal (praktikas kõigest 1 cm kaugusel) asuvaid objekte, et jäädvustada ka kõige pisemaid üksikasju.
  • Easy Panorama 360°/180°: võimaldab vertikaalset ja horisontaalset lausteravustamist dünaamiliste panoraamvõtete loomiseks.
  • 3D-pildistamisrežiim: võimaldab teha mis tahes objektist kolmemõõtmelise pildi, mida on võimalik kuvada 3D-teleritel ja -arvutiekraanidel.
  • Kohandatav funktsiooninupp: lubab menüü kasutamist vältida ja määrata otseteed oma lemmiksätetele.
  • Täiustatud videofunktsioonid: võimaldavad kasutada salvestamise ajal optilist suumi ja automaatset teravustamist ja filmida nii aegluubis kui ka kiirendatult, kiirusega kuni 120 kaadrit sekundis (VGA), eraldusvõimega 1920 x 1080 ja mitme erineva kaadrikiirusega (60i, 50i, 30p või 25p). Videoid saab salvestada ka iFrame’i formaadis ja sisseehitatud HDMI-liides võimaldab ühendada kaamera otse HDTV-ga.
  • Kiire sarivõte: võimaldab pildistada kuni 10 täieliku eraldusvõimega kaadrit kiirusega 7 kaadrit sekundis või kuni 30 täieliku eraldusvõimega kaadrit kiirusega 1 kaader sekundis.
  • Kiire ja täpne automaatne teravustamine: kui tahate jäädvustada keerukaid objekte, võite pildistamiseks kasutada käsitsi teravustamist 99-punktise automaatse teravustamise süsteemiga, et saada eriti teravaid tulemusi.
    Objekti jälgimise automaatne teravustamine:
    laseb teha teravaid pilte objektidest, mis ei taha paigal püsida. Objekti jälgimise automaatse teravustamise funktsiooniga jääb objekt teravaks isegi siis, kui see liigub.

 

Nikon COOLPIX L820: Lisafunktsioonid

  • Smart portrait system (nutikas portreesüsteem): võimaldab iga võttega jäädvustada laitmatu portree. Smile Timer (naeratuse detektor) teeb pildi hetkel, mil objekt naeratab, Blink proof (pilgutuse tuvastus) annab märku, kui kellelgi olid silmad kinni, ja Glamour-retušeerimise valikud võimaldavad portreed meeldivamaks muuta.
  • Retušeerimismenüü: võimaldab fotosid kohapeal täiustada rea filtriefektide abil. Näiteks Selective Colour (valikuline värv), mis teisendab teie pildi ühevärviliseks ja lisab seejärel teie valitud kohale värvi, ning Cross Screen (tähesära), mis annab eredatele objektidele tähesäraefekti.
  • AA-tüüpi patareid: teie kaamera toiteks on neli AA-tüüpi patareid, mis on saadaval igal pool maailmas.
  • 19 stseenirežiimi: need optimeerivad kaamera sätted automaatselt populaarsete pildistamisstiilide ja efektide järgi. Tehke suurepäraseid pilte, valides lihtsalt pildistamisolukorraga sobiva režiimi.
  • Juhtmeta edastus: ühildub Eye-Fi X2 (või uuemate) kaartidega. Edastage digitaalfotod (JPEG-formaadis) otse nutiseadmesse või arvutisse ja kasutage Nikoni fotojagamise võrguteenust Nikon Image Space.
54321
(0 votes. Average 0 of 5)
Leave a reply