Nikon toob turule kaks uut 1 NIKKOR objektiivi

By in
622

Nikon toob müüki kaks uut objektiivi 1 NIKKOR tooteseeriast: ülilainurk-suumobjektiiv 1 NIKKOR VR 6.7–13mm f/3.5–5.6 ja võimas 10-kordse suumiga objektiiv 1 NIKKOR VR 10–100mm f/4.0–5.6.

Need varem 2012. aastal välja kuulutatud uued objektiivid täiendavad 1 NIKKOR-seeriat skaala erinevatest otstest. 1 NIKKOR VR 6.7–13mm on ülilainurk-suumobjektiiv, 1 NIKKOR VR 10–100mm aga võimas 10-kordse suumiga objektiiv. Mõlemal objektiivil on olemas Nikoni stabiliseerimissüsteem, mis korrigeerib pildi hägusust, et tagada teravad pildid ja stabiilne video. Mõlemal on sissetõmmatava objektiivi mehhanism, mis lubab objektiivi kaasaskantavuse huvides sisse tõmmata, kui seda parajasti ei kasutata.

Nikon Europe’i Nikon 1 kompaktsete hübriidkaamerate tootejuht Jordi Brinkman ütleb: “Nikon 1 süsteem on olnud väga edukas ja selles edus mängivad suurt osa 1 NIKKOR objektiivid, mis lasevad inimestel oma pildistamispotentsiaali paremini realiseerida. Nende kahe uue objektiivi lisandumisega kasvab 1 NIKKORi tootepere kaheksaliikmeliseks.“ Ta lisab: “Kompaktne 1 NIKKOR VR 6.7–13mm on esimene ülilainurk-suumobjektiiv 1 NIKKORi seerias – tark valik inimesele, kes tahab pildistada kauneid, teravaid fotosid stiilsetest interjööridest või mahutada grupipildile kogu oma perekonna.“

Jordi jätkab: “Skaala teises otsas on 1 NIKKOR VR 10–100mm, kaasaskantav mitmeotstarbeline tööriist, millega saab teha kõike alates lainurkfotost kuni telefotoni. See sobib ideaalselt puhkusele või nädalalõpu-väljasõidule kaasavõtmiseks, kus on vaja mitmekülgsust, ilma et peaks kaasa vedama mitut objektiivi.“

1 NIKKOR – kontseptsioon

1 NIKKOR objektiivid jäädvustavad elu erakordse teravusega. Aktiivse elustiili harrastajatele mõeldud üha kasvav tootevalik suudab jäädvustada laia valiku stseene ja iga objektiiv on optimeeritud video salvestamiseks. Koos Nikon 1 kaamerate portatiivsuse, võimsuse ja kiirusega muudab 1 NIKKOR objektiivide väiksus Nikon 1 süsteemi tõeliselt unikaalseks.

Mõlema objektiivi juures on kasutatud Nikon 1 optimeeritud optikat ja nende pilt on terav kogu vaatevälja ulatuses, ED-klaasist asfäärilised objektiivielemendid tagavad erakordse eraldusvõime ja kontrasti. Nende kompaktne suurus ja kerge kaal aitavad säilitada Nikon 1 süsteemi mugavat kaasaskantavust, ilma et tuleks teha kompromisse pildikvaliteedi osas. Nikoni klaasiga pildistades võite kindel olla, et pildid tulevad hämmastavalt teravad, värvid erksad ja kontrastsus sügav.

1 NIKKOR VR 6.7–13mm f/3.5–5.6 ülilainurk-suumobjektiiv

1 NIKKOR VR 6.7–13mm objektiiviga tehtud pilti vaadates tundub teile, nagu oleksite ise kohapeal, tegevuse keskel. See esimene Nikon 1 süsteemile mõeldud ülilainurk-suumobjektiiv toob teid objektile lähemale ja laseb siiski kõik pildile ära mahutada.

Nagu kõiki 1 NIKKOR objektiive, iseloomustab seda täiuslik tasakaal kaasaskantavuse, võimsuse, kiiruse ja kvaliteedi vahel. Oma 6,7–13 mm fookuskaugusega (35 mm ekvivalent, umbes 18–35 mm) ja 100° fookusnurgaga – mis on kõige laiem 1 NIKKORi objektiivide seas – sobib see objektiiv ideaalselt võimsa maastiku täiemahuliseks edasiandmiseks, terve perekonna ühele grupipildile jäädvustamiseks või kaunilt teravate kompositsioonide tegemiseks stiilsetest interjööridest.

See kergekaaluline ülilainurk-suumobjektiiv on saadaval musta või hõbedasena; selle disain on atraktiivne ja kompaktne, välimus kvaliteetselt metalne. Sellega saate rahulikult käest pildistada ja filmida, sest stabiliseerimissüsteem hoiab ära pildi hägustumise. Sujuv avamehhanism liigub isegi video filmimisel lihtsasti teravalt taustalt pehmele taustale, et objekti rohkem esile tõsta.

1 NIKKOR VR 10–100mm f/4.0–5.6 võimas 10-kordse suumiga objektiiv

Maailma väikseim¹ “kõikjal kaasaskantav“ 10-kordse suumiga objektiiv võimsa suumiskaalaga, mis on loomulik valik, kui peab kaugel asuvale objektile ligi pääsema. 1 NIKKOR VR 10–100mm objektiiv on mitmekülgne, ükskõik kuhu kaasavõtmiseks piisavalt portatiivne ja saab kergesti hakkama kõigega alates lähiportreedest ja lõpetades kaugvõtetega spordivõistlustest.

See mitmekülgne tööriist on võrdselt kodus nii lainurkfotode kui ka telefoto tegemisel, fookuskauguste vahemik on sel objektiivil 10–100 mm (35 mm ekvivalent: 27–270 mm) ja suurim ava f/4,0–5,6. Stabiliseerimissüsteem tagab fotode teravuse ja video stabiilsuse isegi maksimaalse suumi puhul.

See asendamatu, kõikjale sobiv ja alati nauditav objektiiv on saadaval musta, hõbedase või valgena; tema välimus on kvaliteetsest metallist. Võtke see kaasa kuhu iganes ja võite kindel olla, et teil on olemas sobiv objektiiv igasuguste tegevuste pildistamiseks.

Tarvikud

Pehme objektiivikott CL-N101 kaitseb teie 1 NIKKOR objektiivi tolmu ja kriimustuste eest, bajonettpäikesekaitse HB-N106 aga kinnitatakse objektiivi päikesekaitse külge, et kaitsta 1 NIKKOR objektiivi juhusliku valguse eest ning vähendada objektiivi helklust ja varikujutisi. Päikesekaitset saab tagurpidi pöörata ja objektiivi külge kinnitada, kui seda vaja ei ole, ja lisaturvalisuse tagamiseks on see varustatud keeratava kinnituslukuga. Bajonettpäikesekaitse HB-N105 tuleb kaasa iga ostetud 1 NIKKOR VR 6.7–13mm objektiiviga.

1 NIKKOR tooteseeria

Praegusse 1 NIKKOR tootevalikusse kuuluvad möödunud aastal turule toodud 1 NIKKOR VR 10-30mm f/3.5-5.6 suumobjektiiv, mis on abiks igas pildistamisolukorras; 1 NIKKOR VR 30-110mm f/3.8-5.6 kompaktne telefoto suumobjektiiv; õhuke 1 NIKKOR 10mm f/2.8 fikseeritud fookusnurgaga lainurkobjektiiv; elektrilise ajamiga, eelkõige video tegemiseks soovitatav 1 NIKKOR VR 10-100mm f/4.5-5.6 PD-ZOOM objektiiv; 1 NIKKOR 11-27.5mm f/3.5-5.6 harilik 2,5x suumobjektiiv ning 1 NIKKOR 18.5mm f/1.8 fikseeritud fookuskaugusega objektiiv kiire suurima avaga. Kahe uustulnuka lisandumisel koosneb valik kaheksast objektiivist.

____________________________________________________________________________________________________________________________

¹Maailma väikseim: Selle objektiivi tutvustamise ajal, 2013. aasta 8. jaanuaril saadaolevate vahetatava objektiiviga digitaalkaameratele mõeldud suumobjektiivide seas, mille suumi ulatus on 5x või suurem; põhineb Nikoni sissetõmmatud objektiivide võrdleval suuruse-uuringul. 

54321
(0 votes. Average 0 of 5)
Leave a reply