AVALDATI NIKONI 2010/2011 RAHVUSVAHELISE FOTOKONKURSI VÕITJAD

By in
520

Amsterdam, Holland, 11. august 2011 – Nikon Europe avaldas täna maailma suurima rahvusvahelise fotokonkursi tulemused. Tänavune konkurss toimus Nikoni valikul kahes kategoorias – vaba teema ja energia. Umbes 23 000 fotograafi 153 riigist ja piirkonnast esitasid konkursile üle 60 000 foto, seega on tegemist nii tööde kui osalejate arvult kõigi aegade suurima fotokonkursiga.

Nikoni rahvusvahelise fotokonkursi (NPCI 2010-2011) peaauhinna, Grand Prix, pälvis foto „Lendama õppimine“, mis kujutab pimeneva ehataeva taustal lendavat meest. Kõikide auhinnavõitjate ja nende töödega saab tutvuda tulemuste veebilehel (http://www.nikon-npci.com/eng/results/2010-2011/index.htm). Lisaks Grand Prix’ile anti välja veel 53 auhinda.

Valik fotokonkursi võidutöödest tuleb näitusele Londoni Getty Gallery’s 15. septembrist 13. oktoobrini 2011.

Grand Prix võitja: Lendamaõppimine – Debarshi Duttagupta, (India) 

Üks peaauhinna žürii liikmetest Hiromi Tsuchida märgib: „Võidufotol jäädvustatud kaunis hetk toob läbi sajandeid igapäevaselt kordunud tegevuste meieni väikese kaluriküla loo. Pildis on ehk tuntav ka kurbusenüanss, kuna niisamuti kogevad päikeseloojangul omamoodi nukrust kogu maailma inimesed. Foto edu võtmeks oli see tabatud imekaunis hetk, mil õhtust saab öö.“

Foto autor Debarshi Duttagupta lisab: „Pilt on tehtud Indias Varanasis. Sukeldujast kiirgas uskumatult võimast energiat. Sellise kogemuse saab inimene vaid kord elus ja selle hetke tõelist tunnet on võimatu sõnades väljendada, ent igatahes suudab seda väljendada minu kaamera.“

Alates 1969. aastast korraldatud Nikoni rahvusvaheline fotokonkurss on kogu maailma profi- ja amatöörfotograafidele suunatud üritus, mis pakub suhtlemisvõimalusi ning aitab rikastada ja arendada fotokultuuri.

54321
(0 votes. Average 0 of 5)
Leave a reply