Nikoni COOLPIX S8100 on peagi saadaval Euroopas ja Lõuna-Aafrikas

By in
770

Täiustatud töövõime ka valgusküllastes või hämarates tingimustes kiire jäädvustamise ja 10-kordse suumi abil

Amsterdam, 11. jaanuar 2011 — Nikon teatab, et kaamerat COOLPIX S8100 hakatakse peagi müüma Euroopas ja Lõuna-Aafrikas. COOLPIX S8100 on Nikon COOLPIXi seeria üks uusimaid mudeleid. Kaameral on 12,1-megapiksline taustavalgusega CMOS-andur ja hämmastav 10-kordne suum, mis tagavad suure kiirusega ning hämarates tingimustes pildistamisel erakordse töövõime ja silmapaistva pildikvaliteedi. Kiire, tundlik ja mitmekülgne Nikon COOLPIX S8100 suudab jäädvustada kiirelt liikuvaid objekte nii pildistades kui ka täiskõrglahutusega (1080p) videoid salvestades.

On hetki, mida tuleb kindlasti jäädvustada — tänu COOLPIX S8100 ülilühikesele käivitusajale, kiirele automaatsele teravustamisele ja järjestikustele võtetele olete toimuvast alati sammu võrra eespool. Uus CMOS-andur võimaldab kasutada täiustatud pildistamisfunktsioone ka hämarates tingimustes. Öise portree režiimis jäädvustab see öiseid stseene ja portreid siseruumides just nii, nagu kasutaja neid näeb ja vähendab samas pildi hägusust. Öise portree režiimis jäädvustatakse järjestikkuseid võtteid, kus säritatakse eraldi portree objekti ja tausta. Seejärel ühendatakse need ereda ja ilusa terava öiste portree loomiseks, millel on vähe müra isegi siis, kui kaamerat hoitakse pildistamise ajal käes.

„Kaameras COOLPIX S8100 on ühendatud suurepärane kiirus ja toimimine hämarates tingimustes, mis tagab kindlad tulemused ka keerulistes tingimustes,” kommenteerib Sander van Velzen, Nikon Europe’i tarbijatoodete tootejuht. „Kaameral on elegantne ja stiilne disain — see on kaamera, millega saate alati pildistada ja mida tahate uhkusega ka teistele näidata.”

Suur jõudlus, kvaliteetsed pildid

S8100 on truu COOLPIXi Style-seeria pärandile ning pakub kasutajatele tähelepanuväärset jõudlust ja pildikvaliteeti, olles samas endiselt stiilne ja kompaktne. COOLPIX S8100 sisaldab 10-kordse optilise suumi NIKKORi ED-klaasist elementi, mis võimaldab jäädvustada lähivõtteid isegi täiskõrglahutusega (1080p) videote salvestamisel. Koduvideote jäädvustamiseks on kaameras S8100 saadaval täiskõrglahutuse video koos stereoheliga, spetsiaalne videosalvestamise nupp ja optiline suum koos automaatse teravustamisega. Lisaks saab videot täiustada uue kaamerasisese redigeerimisfunktsiooniga ja jäädvustada salvestamise ajal fotosid.

Tegevuse jäädvustamine
Hetkega mööduvate momentide jäädvustamiseks on kaameras COOLPIX S8100 saadaval kiire võtterežiim, mis võimaldab jäädvustada viis täiseraldusvõimega kaadrit kiirusega kuni 10 kaadrit sekundis ja eelvõtte vahemälu, kuhu enne katiku vabastamise nupu täielikku allavajutamist salvestatakse kuni kaks kaadrit. Eriti kiire tegevuse pildistamiseks on saadaval pidev spordirežiim, millega saab jäädvustada ligikaudu 120 kaadrit sekundis. Objekti jälgimisel aktiveerib S8100 määratud objekti automaatseks jälgimiseks automaatse teravustamise (AF), tänu millele saab kasutaja kindlasti jäädvustada parimad hetked.

Täiustatud tehnoloogiad ilusate öövõtete jäädvustamiseks

COOLPIX S8100 sisaldab nelja tehnoloogiat, mis aitavad jäädvustada teravaid pilte öistest maastikest ja pildistada portreesid vähese valgusega siseruumides.

  • Uus pilditöötlusmootor EXPEED C2 võimaldab parimat müravähendust ka suure tundlikkuse puhul. Suurimate pildisuuruste (12 M 4000 × 3000) puhul on toetatud maksimaalne tundlikkus ISO 3200 ja kasutajad saavad muretult pildistada isegi hämaras või vähese valgusega oludes.
  • Korraga saab rakendada kaht suure jõudlusega stabiliseerimisfunktsiooni: objektiivi nihe ja elektrooniline stabiliseerimine. Tänu tõhusale stabiliseerimisele, mis on võrdväärne katikukiiruse neljakordse suurenemisega, pole hämarates kohtades ega telefoto maksimaalse suumiasendi korral vaja enam kasutada statiivi.
  • Liikumistuvastus tajub kaamera rappumist ja objekti liikumist ning kompenseerib seda hägususe vähendamiseks, reguleerides automaatselt säriaega ja ISO-tundlikkust. Lisaks saab funktsiooniga mugavalt jäädvustada liikuvaid objekte.
  • Kaamera võimaldab võtteoludele vastavalt parimat välgu reguleerimist. Hämarates tingimustes reguleerib kaamera automaatselt säriaega, et vähendada kaamera rappumisest tingitud hägusust ja suurendab ISO-tundlikkust, et jäädvustada kaunilt tausta, mida välk ei valgusta. Taustavalgusega portreede pildistamisel tuvastab kaamera automaatselt inimese näo ja reguleerib välku ning teravustamist, nii et jäädvustate iga kord kauneid portreesid.

Uue CMOS-pildianduri vähese müra ja erakordse pildikvaliteedi eeliseid kasutavad ka taustavalgusega võtterežiim koos kaamerasisese suure dünaamilise ulatuse (HDR) funktsiooniga, mis liidab sama stseeni kujutised üheks pildiks, millel on nii detailsed toonid, et pilt väärib raamimist. S8100 täiustatud öise maastiku režiim liidab viis järjestikust kiire säriajaga jäädvustatud kujutist üheks pildiks, et vähendada müra siis, kui pildistatakse ilma statiivita. COOLPIX S8100 tagab, et küünlavalgusel õhtusöök, öised eredad linnatuled ega ükski muu vähese valgusega stseen ei jää varjatuks.

Loominguline mitmekülgsus

COOLPIX S8100 võimaldab kasutajal täiustatud pildistamis- ja redigeerimisfunktsioonide abil rakendada kõiki fotograafia oskusi. Muuhulgas on saadaval näiteks režiiminupp, mis asub mugavalt katiku vabastamise nupu kõrval ning annab kiiresti ja lihtsalt juurdepääsu võtterežiimidele. Lisaks on kaameral COOLPIX S8100 ka kujutisloome liugur, millega on lihtsam kaamerasiseselt reguleerida eredust, küllastumist ja värvitooni. Muude kaamerasiseste redigeerimisfunktsioonide hulka kuuluvad kiirretušeerimine ja D-Lighting, mis võimaldavad kasutajal reguleerida kujutisi taasesituse ajal.

Kaamera S8100 eriti kasulike funktsioonide hulka kuuluvad veel 17 stseenirežiimi, sh stseeni automaatne valija, mis tuvastab automaatselt võttetingimused ja reguleerib vastavalt kaamera sätteid igas keskkonnas suurepäraste fotode jäädvustamiseks. Erakordsete portreede jäädvustamiseks on kaameras S8100 saadaval Nikoni nutikas portree süsteem, mis sisaldab mitut erinevat automaatset funktsiooni, sh In-Camera Red-Eye Fix™ (kaamera punasilmsuse eemaldamise režiim), täiustatud automaatne teravustamine näo prioriteediga, pilgutuse hoiatus, naeratusdetektor ja naha ühtlustamine, mis meelitab ka kõige kaamerakartlikuma pildistamisobjekti.

COOLPIX S8100 on saadaval kahes värvitoonis (punane ja must) ning soovitatava jaemüügihinnaga 289 Eur.

Nikon COOLPIX S8100 tehnilised andmed

 

Efektiivsed pikslid 

12,1 miljonit

Pildiandur

1/2,3-tolline CMOS-tüüpi andur, kokku umbes 12,75 miljonit pikslit

Objektiiv

10-kordne optiline suum, NIKKORi objektiiv; 5,4–54,0 mm (fookuse nurk võrdväärne 30–300 mm objektiiviga 35 mm [135] formaadis); f/3,5–5,6; digitaalne suum: kuni 4-kordne (fookuse nurk võrdväärne ligikaudu 1200 mm objektiiviga 35 mm [135] formaadis)

Ekraan

7,5-sentimeetrine umbes 921 000-punktine laia vaatenurgaga TFT LCD-ekraan koos peegeldusvastase kattekihi ja 5-tasemelise ereduse reguleerimisega

Salvestuskandja*1

Sisemälu (ligikaudu 102 MB)

SD-/SDHC-/SDXC-mälukaart

ISO-tundlikkus

ISO 160, 200, 400, 800, 1600, 3200

Automaatne (automaatvõimendus ISO 160-lt ISO 800-le)

Fikseeritud ulatusega automaatne (ISO 160–400)

Pidev spordirežiim (ISO 160–3200)

Liides

Suure kiirusega USB

Toiteallikad

Üks liitium-ioonaku EN-EL12

(komplektis)

Vahelduvvooluadapter EH-62F (saadaval eraldi)

Aku tööiga*2

(EN-EL12)

Fotod*: umbes 210 võtet.

Videod: umbes 1 tund 20 minutit (HD 1080p★)

Mõõtmed (L x K x S)

Umbes 104,0 × 59,2 × 29,9 mm

(v.a eenduvad osad)

Kaal

Umbes 209 g (koos aku ja SD-mälukaardiga)

Kaasasolevad tarvikud*3

Kaamera rihm, liitium-ioonaku EN-EL12, vahelduvvooluvõrgust laadimise adapter EH-68P/EH-68P (AR), USB-kaabel UC-E6, audio-video-kaabel EG-CP16,

ViewNX 2 CD-ROM

 

Kui pole märgitud teisiti, kehtivad kõik arvud täielikult laetud akuga kaamera kohta.

Liitium-ioonaku EN-EL12 kasutamine temperatuuril 25 °C (77 °F).

*1 Ei ühildu multimeediumikaartidega (MMC).

*2 Organisatsiooni Camera and Imaging Products Association (CIPA) kaamera akude tööea mõõtmise standardite alusel.

*3 Kaasasolevad tarvikud võivad riigiti või piirkonniti erineda.

Tehnilised andmed, disain, toote nimetus ja kaasasolevad tarvikud võivad riigiti ja piirkonniti erineda. Tehnilised andmed ja varustus võivad muutuda.

EXPEED C2

Originaalne pilditöötlussüsteem EXPEED hõlmab kogu Nikoni pika tegutsemisaja käigus arendatud teadmisi ja tehnoloogiat. Nüüd avardab Nikoni nimeka süsteemi uusim versioon EXPEED C2 fotograafia võimalusi veelgi video täiustatud salvestamise, suure tundlikkuse ja maksimaalse pildikvaliteedi abil. EXPEED C2 suurendab anduri toimivust, et jäädvustada selgeid ja loomutruusid fotosid ja videoid, millel on eredad värvid, vähendatud müra ja sujuvad tonaalsuse üleminekud.

ViewNX 2 

ViewNX 2 on universaalne tarkvarapakett, mille abil saavad kasutajad fotosid ja videoid kiiresti importida, sirvida, redigeerida ja jagada. Tuginedes üliedukale ViewNXi tarkvarale, on ViewNX 2 kasutajasõbralik tarkvarapakett tohutu hulga võimalustega, ületades kaugelt kõike seda, mida pakutakse arvutite operatsioonisüsteemide osana. Lisatud on uued täiustatud video redigeerimise funktsioonid, mis pärinevad otse Nikoni auhinnatud DSLR-i valikust ja võimaldavad kasutajal klippe trimmida ning fotodest lummavaid filme luua. Tarkvarapakett ViewNX 2 on kaasas kõikide Nikoni digitaalkaameratega ja selle saab ka tasuta alla laadida.

Nikoni teenus my Picturetown

Nüüd saate oma pildid turvaliselt varundada teenuse my Picturetown abil. See on Nikoni pakutav Interneti-põhine tasuta digitaalfotode salvestamise ja jagamise teenus. Jagage sõpradega oma väärtuslikke fotomälestusi ja organiseerige neid võrgusolevates kogumikes. Tuhandete mälestuste talletamiseks on teie käsutuses 2 GB vaba ruumi ja kui soovite talletada rohkem pilte, saate oma liikmelisuse värskendada igal ajal Kuldkonto tasemele.

         

54321
(0 votes. Average 0 of 5)
Leave a reply