Selgusid Tallinna linna fotokonkursi "Jõuluvalgus Tallinnas" parimad

By in
532

Fotokonkursi „Jõuluvalgus Tallinnas” hindamiskomisjon valis 2009. aasta parimaks fotojutustuseks „Jõulu-Tallinnale meeldib…”, mille autor on Laurent Duverney ja avaliku hääletuse tulemuste põhjal osutus parimaks Vitali Vorinko fotojutustus pealkirjaga „Зимний Таллинн!”.

Võidutöö autor Laurent Duverney elab ja töötab Pariisis internetiturunduse valdkonnas. Fotograafiaga on ta hobi korras tegelenud mitmed aastad, kuid see on esimene konkurss, millest ta osa võttis. Avaliku hääletuse tulemuste põhjal osutus parimaks fotojutustus pealkirjaga „Зимний Таллинн!”, autor Vitali Vorinko. Autor on tallinlane ning tegeleb fotograafiaga 2005. aastast.

Abilinnapea Deniss Boroditši sõnul hinnati tagasihoidlikult alanud, kuid nüüd lausa rahvusvaheliseks kasvanud fotokonkursile laekunud töid lisaks Eestile ka Soomest, Venemaalt, Inglismaalt, Tšehhist kui ka USA-st. „Kindlasti aitab fotokonkursi nii laialdane populaarsus kaasa Tallinna propageerimisele jõuluaegse turismisihtkohana,” lisas Boroditš.

Internetiaadressil http://fotokonkurss.tallinn.ee/ 29. novembrist 2009 kuni 15. jaanuarini 2010 läbiviidud fotokonkursile “Jõuluvalgus Tallinnas” esitas oma tööd 82 autorit. Kokku laekus 410 fotot. Täiendatud konkursitingimuste kohaselt tuli lisaks viiest fotost koosnevale pildiseeriale esitada kuni 1000 tähemärgist koosnev jutustus, mis kajastab fotograafi mõtteid ning emotsioone. Konkursi auhinnafondi rahastas Nikon. Komisjoni poolt valitud võidutöö autor sai auhinnaks fotokaamera Nikon D5000 KIT 18-105 VR + välklamp SB-400). Kaameraga on kaasas tasuta Nikon School Intro DSLR koolitus. Avaliku hääletuse parima töö autor sai Nikon School-i poolt auhinnaks mälukaardi SANDISK Ultra II Compact Flash 4GB.

Nikon School korraldas 9. detsembril 2009 Tallinna Õpetajate Majas kahele eesti- ja venekeelsele grupile tasuta PhotoWalki, mis hõlmas 45 minutit teooriat ja 45 minutit praktilist pildistamist. Koolituse käigus andsid head nõu ja abi vilunud fotograafid Ernest Bondarenko ja Jaak Põder. Koolitusel osales 200 fotohuvilist.

Auhindade kätteandmine ja näituse avamine toimus 3. veebruaril Kadrioru pargi muuseumis. Fotokonkursile esitatud töid saab vaadata 4. veebruarist kuni 17. veebruarini 2010 Kadrioru pargi muuseumis, A.Weizenbergi 26 kella 10.00 – 17.00 ning Tallinna Linnavalitsuse teenindussaali akendel 22. veebruarist kuni 22. märtsini 2010.

Allikas: http://www.tallinn.ee


54321
(0 votes. Average 0 of 5)
Leave a reply