Fotoalbumi või reisipäeviku koostamine

By in
709

Tee mõned harjutusülesanded oma kaamera testimiseks ja oma oskuste lihvimiseks. Kasuta artiklit „Kuidas pildistada asju”, leidmaks tehnikaid, mille kallal tasuks veel tööd teha. Proovi erinevaid objektiive (võid laenata sõpradelt või laenutada mõnest heast fotopoest), et välja selgitada, milliseid sul reisil vaja läheb.

Reisi ajal

Algatuseks pea silmas lõpptulemust. Mõtle alati sellele, kuidas su pildid näeksid välja sinu albumis või päevikus. Sa jutustad seal ju oma reisilugu, seega tee pilte ka „peatükkide pealkirjade” jaoks, mis sobiksid kohti tutvustama. Otsi kohanimedega silte ja suunaviitu.

Palju lõbusaid asju juhtub erinevate vaatamisväärsuste vahepeal, nii et püüa neid „tavalisi” hetki – autos, bussipeatuses või rongijaamas oodates, hotellitoas, restoranis söömas või võtteid inimestest, kellega kohtud. Räägi oma fotode abil lugu ja loo visuaalselt mitmekesine pilt vaadetest, inimestest ja muust toredast. Kogu reisilt mälestusesemeid. Piletikontsud, sõidugraafikud, postkaardid, restorani tšekid, logodega salvrätid ja hotellide brošüürid. Neid võid hiljem kasutada oma albumi või päeviku elavdamiseks. Tee oma reisi kohta märkmeid ja joonista kaart, mis tutvustaks su teekonda. Kui peaksid mõne oma piltidest fotokonkursile saatma, siis tee märkmeid selle kohta, milliseid kaamera seadeid kasutasid (ava, säriaeg, objektiiv).

Päeviku pidamine

Otsusta juba ette ära, kuidas kavatsed oma päeviku sisu organiseerida (tavaliselt kuupäeva järgi) ning varusta end piisaval hulgal vihikute või paberiga, et neid jätkuks terveks reisiks. Proovi iga päev midagi kirjutada, eriti just naljakaid lugusid ja sind ümbritsevate inimeste repliike. Kirjuta neile juurde alati ka kuupäev ja koht. Palu ka oma reisikaaslastelt aeg-ajalt mõned kommentaarid.

Koju jõudmine

Kohe peale reisi jäta üks õhtu vabaks, et redigeerida oma pilte. Ära karda kehvasid pilte ära visata. Mida rohkem redigeerid, seda kõrgem saab olema keskmine kvaliteet. Jaota pildid kas teema või koha järgi alagruppidesse ning seejärel sorteeri igat alagruppi.

Albumi tegemine

Osta korraliku kvaliteediga album, millel on täidetavad lehed ja paks paber. Pead teadma oma fotode väljatrüki suurust (standardsuurus 10 x 15 cm).

Kui pilte albumisse paned, arvesta igat albumilehte kui üksikut juttu või teemat. Kleebi siia ka postkaarte, brošüüre ja muid mälestusesemeid, mis annaksid su loole tooni. Lõika mõnelt pildilt ära mittevajalikud elemendid või kohenda mõnda kujundit.

Suurendused

Suurepärane viis oma reisi meenutada ning lasta inimestel oma fotograafilisi oskusi imetleda on oma parimatest võtetest suurenduste tegemine. Hea nipp on juba redigeerimisel oma pilte digitaalselt lõigata, enne nende välja printimist. Võid ka käsitsi lõigata – tee väljatrükk oma võttest ühe suuruse võrra suurem, siis lõika ääred maha (kasuta teravat nuga ja metallist joonlauda), et saada veelgi täpsem võte. See kõik nõuab lisaaega, -kulu ja -vaeva, kuid suurendused on sinu oskuste ja kunsti selline tulemus, mis leiab kõige rohkem imetlemist.

Uudiskirjad

Kasuta oma pilte, et illustreerida reisiteemalist uudiskirja, mille võid saata oma sõpradele ja perekonnale. Lõika välja pilte tagavarafotodelt, kleebi need paberile ja tee fotokoopiaid (mustvalgeid või värvilisi). Kasuta tekstitöötlus- või kujundusprogrammi, et anda oma kirjale professionaalsem välimus. Võid teha ka oma isiklikke postreid, võtmehoidjaid, külmkapimagneteid, märkmepabereid või pühadekaarte.

Autor: fotograaf Andrew Hudson
Allikas:
www.photosecrets.com

54321
(0 votes. Average 0 of 5)
Leave a reply